Hur ska jag få i mig fett?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2662
  Avatarlolbomb
  Deltagare

  Hej!

  Jag har väldigt svårt att räkna allting. Hur mycket protein blir det om jag tar med lite kött, fisk och ägg i en sallad? Man tar ju lite av varje, och jag orkar inte väga allting (iofs har jag ingen matvåg).

  Men tydligen ska man äta precis lika mycket protein som man gjorde innan. Ägg är ju protein, ska man inte äta det så mycket?

  Det jag har problem med är hur jag ska få i mig mer fett. Jag äter creme fraiche med köttet, och majonnäs till mina köttbullarna men jag behöver ju mer. Förstår inte hur ni får in smör och grädde i allting. Ska man äta kött med en klick smör bredvid? Eller om jag ska göra ägg, ska jag först blanda det med massa smör och sen steka det? Eller äta det med en klick smör bredvid? Känns lite konstigt att äta allting med smör, köttbullar med smör är ju inte speciellt gott…

  Frågan är: vilka saker, i sig själv (dvs. inte en klick smör bredvid det man redan äter), gör så att jag får i mig mer fett men som samtidigt är gott?

  Tacksam för svar!
  Hoppas alla har en bra vecka och är starka!

  #41791
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Jag tänker i termer, 1 fläskskiva 2 msk fett, en burk tonfisk 2-3 msk fett osv. om jag inte vill väga och det gör jag nästan aldrig. 🙂

  #41790
  Avataralfons
  Deltagare

  Hej och välkommen du kan göra ett gott kryddsmör

  #41792
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Om du väljer fett kött, typ karré eller stekfläsk, och fet fisk, som lax och sill, så får du en del fett utan att behöva tänka alls. Kryddsmör funkar på kött, men vad har man till köttbullar? Kanske fetaost? Köttfärsbiffar med fetaost är ju gott i vanliga fall – kanske med lite steksky över.

  #41788
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Kycklingdelar; klubbor, lår eller vingar med skinn. Inte torr kycklingfilé.
  Fet ost, ingen 10%-ig plastost här inte.

  #41789
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Stek köttbullarna i mycket smör och häll på lite grädde… massa fett=))

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.