Hur snart kommer man i Ketor?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4557
  Avatarliten
  Deltagare

  Har kört LCHF en vecka nu, men inte riktigt kommit in i det. Äter allt för mycket kolhydrater fortfarande, men det går i vart fall åt rätt håll.

  Ett par frågor bara:
  Är det fem gram eller fem procent kolhydrater man ”får” äta varje dag??
  Hur snart kommer man in i ketos?
  Jag har läst på andra sidor att man då och då måste boosta kroppen med en kolhydratdag (vissa säger tom en gång i veckan). Är det verkligen så?

  Jag behöver eg bara gå ner ett par kilo, äter mest LCHF för att må bättre i kroppen och inte vara så uppsvälld – stämmer det då att kroppen själv slutar gå ner i vikt när den nått det den tycker är bra?

  Tack för era svar!

  #68442
  AvatarMynlen
  Deltagare

  äter man runt 50 gr kh per dag är man i ketos. Men om man märker det är olika, vissa märker det fort och får snabbt besvär, andra får det aldrig. Ketos är inte något man MÅSTE märka av.

  hur mycket kh du vill äta varje dag är upp till dig. LCHF utgår från 5E% per dag, sen var det tror jag 75E% fett och 20E% proteiner E% är andelen energiprocent per dag. Men många här försöker hålla sig under 20 eller under 10 GRAM per dag. Litet olika synsätt alltså.

  Man KAN boosta kroppen ibland med kh men en dag i veckan försstår jag inte varför. Det är inte nödvänligt heller, kan t.om. sabba viktnedgången och du kan må väldigt illa av det.

  Behöver du bara gå ner ett par kg då kan det ta lång tid, och ja, kroppen slutar nog när den tycker det är ok. Och det är mycket olika och går nog inte att säga något om generellt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.