Hur strikt måste jag vara för att nå resultat?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Hur strikt måste jag vara för att nå resultat?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5233
  AvatarLillollie
  Deltagare

  Min mage mådde jättebra av att äta LCHF-kost men det var så mycket jag saknade! Frukt t.ex, jag älskat frukt. Dessutom kände jag mig så väldigt låst vid dieten. Jag kunde inte följa med kompisar ut och äta o.s.v. Vad skulle hända om jag t.ex. bara åt LCHF till frukost? Eller större delen av veckan men med vissa undantag? Väldigt tacksam om jag kunde få lite tips och råd från er erfarna, jag har försökt leta information på internet men alla säger olika!
  Tack!

  #81043
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  vad är svårt med att gå ut och äta?? äter du inte lchf för viktnedgång utan för välmående kan du absolut äta en frukt ngn gång ibland…

  #81052
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Att gå ut och äta som LCHF:are är inget större problem idag, en reasturang lever på dig som kund och kan med få undantag vara behjälpliga på endera viset att få fram mat som passar dig, alternativt väljer man bara bort potatis, ris eller pasta och väljer ett glas vin istället för ölen om sådan förekommer.

  Jag tror det är viktigt att hitta en vardag i detta för att det inte skall upplevas som ett tvång, skitlätt att säga och lite svårare att praktisera såklart men känns det för jobbigt är det bara en tidsfråga innan man börjar fuska eller lägger av helt tror jag.

  Gällande frukt eller vad det nu är som är ens stora last så är detta inget trolleri, det måste till uppoffringar för att komma någonstans. Försök vända på steken och se det som så här. Stryker du frukten så kommer du i bikinin till sommaren. Givetvis bara ett exempel men jag tror du förstår vad jag menar.

  Och som trollet är inne på , det GÅR att äta frukt men inga större mängder. Kanske man njuter mer om det är begränsat??

  #81045
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Kött, fisk, ägg, feta såser.. Ja, i princip allt funkar på resturang om du vill kunna kalla din kost strikt LCHF.
  För att nå resultat så behöver du vara så strikt som du kan leva och må bra med.

  #81046
  AvatariAnna75
  Deltagare

  @Jimmy_Flessa 379543 wrote:

  För att nå resultat så behöver du vara så strikt som du kan leva och må bra med.

  Så sant.

  Be om att få grönsaker/sallad i stället för ris/pasta/pommes som står på meny. Inte mer komplicerat än så.

  #81044
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Om jag ska svara på din rubrik så verkar det variera från person till person, där måste du testa vilken din gräns är. Om jag ska gå ner så kan jag inte mer än max 10 gram kh då står jag still. Vad gäller att gå ut och äta, ser inte jag heller några problem med det (har inte haft det iaf), som fler skriver bort med pasta, ris och potatis. Jag äter inte grönsaker varje dag men när jag går ut gör jag det och ber då att få smörstekta sådana så ett glas torrt vitt vin till!

  #81056
  AvatarLillollie
  Deltagare

  Tack så mycket för alla svar! Jag inser att ni har helt rätt i att resturangbesök inte alls är något problem. Men är det någon som vet vad som händer med själva processen om jag någon gång äter en portion sushi, t.ex. Gör riset då att alla ansträngningar varit förgäves eller kan jag efter en portion bara återgå till LCHF och behålla resultat? Jag är inte överviktig, bara några trivselkilon jag skulle vilja bli av med, och slippa alla magproblem jag hade innan LCHF!

  #81058
  AvatarLitchi
  Deltagare

  Du riskerar ju att gå ur Ketos, det är väl det risken ligger i.

  #81048
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Nu kan jag ju bara utgå från mig själv, men i början var jag väldigt strikt och det kändes som att minsta fusk skulle rubba ketosen och att det skulle ta jättelång tid att åter få fart på viktminskningen. Det var nog bra för mig att tänka så, annars hade det varit så enkelt att trilla dit. Däremot märkte jag de gånger jag väl gjorde avsteg (vilket var när jag närmade mig målvikt) att visst, ketosen bröts och det tog några dagar att komma dit igen, men för övrigt hände inte så mycket. Nu har det inte handlat om några superutsvävningar, men till exempel några lussebullar eller potatis och andra kolhydrater till en middag.

  Att bara äta LCHF till frukost är nog effektlöst. Det enda som kan hända är väl snarare att du går upp i vikt om du kombinerar fettet med kolhydrater. LCHF på restaurang har fungerat utmärkt för mig, det är så oerhört vanligt att skippa potatisen idag att de flesta kockar tom haft koll på vad som är bra att ersätta kolhydraterna med och inte.

  Tänk efter vad du vill uppnå med LCHF. Är det viktminskningen som lockat hit dig så krävs det nog lite jävlar anamma och strikta veckor i början, men är det allmänt bättre mående så tycker jag att man kan tillåta sig lite lösare tyglar och hitta sitt sätt att leva efter LCHF.

  #81051
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  @poppiloppan 379590 wrote:

  Att bara äta LCHF till frukost är nog effektlöst. Det enda som kan hända är väl snarare att du går upp i vikt om du kombinerar fettet med kolhydrater

  Det här är jag lite nyfiken på om det stämmer, byter man ut et mål mot LCHF borde det innebära mindre kolhydrater ju, att man går upp i vikt av det är väl inte skrivet i sten?
  Jag förstår att man inte kan både öka intaget av fett och äta kolhydrater men om man kokar ner det till det enskilda målet så orsakar väl det i sig ingen viktökning?

  Jag är nog bara för dum för att fatta :crying-smiley: men jag är definitivt nyfiken på detta.

  #81055
  AvatarLillollie
  Deltagare

  Poppiloppan- Va skönt att höra att dina små avvikningar inte fick fick någon stor, negativ effekt! Och så roligt för dig att du nått sånna framgångar i dina mål! Jag vet inte riktigt själv vad jag vill ha ut av LCHF egentligen, så jag borde nog ta mig en rejäl funderade. Blev bara nyfiken – testade – och upptäckte att jag inte hade uppblåst mage / smärtor en enda gång på hela veckan vilket annars är vanligt förekommande…

  Bimmerboy- spännande att min fråga ledde till nya frågor! Vad jag upplevt var att jag kunde äta frukost klockan åtta och inte känna mig det minta hungrig förrän runt tolv, ett-tiden, vilket är väldigt praktiskt när man har föreläsningar o.s.v! Annars brukar det kurra i magen redan runt tiotiden.. Jag blir också sugen på att undersöka dethär närmare! En stadig frukost borde ju leda till minskad hunger/småätande under hela dagen, även om man inte befinner sig i ketos utan äter kolhydrater till lunch…? Hmm..!

  #81047
  Avatarpoppiloppan
  Deltagare

  Frukostfrågan är intressant, håller med. Det har väl i flera rapporter konstaterats att en bra frukost är bra för viktminskning överlag? Just för att man börjat dagen bra och håller sig mätt länge.

  Det jag tänkte på med viktökning om man äter LCHF-frukost är att man kanske äter en fettrik sådan, typ grädde i omeletten och kaffet samt bacon vilket gör att man drar på sig rätt mycket kalorier. För mig tog det ett tag att vänja kroppen vid att inte vara så hungrig, behövde komma in i ketos ordentligt (eller om det var någon annan anledning?!) innan jag kunde nöja mig utan mellanmål. Min slutsats var helt enkelt att utan att komma in i ketos och med sockerbehovet som aldrig riktigt gå över så äter man som vanligt resten av dagen och överskrider energibehovet. Kolhydraterna har ju en förmåga att överätas och de innehåller oftast rätt mkt kalorier. Resultat = High Carb High Fat.

  Jag kanske är helt lost nu och svamlar felaktigheter, men just effekten som uppnås med kolhydratsbortfallet tror jag är svårt att nå om det bara är ett mål som byts ut.

  #81054
  AvatarLillollie
  Deltagare

  Jag förstår precis vad du menar! Om man fortsätter äta ”som vanligt” men med dubbelt (eller ännu mer) energiintag på morgonen får man ju inte önskat resultat! Jag antar att jag får prova mig fram lite och se hur mycket jag behöver äta för att hålla mig mätt/hur många kalorier det blir… Tack och lov är mitt sötsug inte ett stort problem! Däremot går jag gärna och undersöker kylskåpet lite för ofta, förmodligen för att jag är lite småhungrig…

  #81042
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  kalorier??

  #81053
  AvatarLillollie
  Deltagare

  Ja, det kan väl vara bra att veta om jag nu inte ska äta enbart enligt lchf?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 19 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.