Hur undvika socker-krash ?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #520
  Avatartomase
  Deltagare

  Hej alla !

  Har prövat lchf tidigare, men krashat ner i sockerträsket. Första gången höll det i en dryg månad utan större abstinens, men så kom det en dag när det gick åt helvete. Den krashen föregicks av en kursvecka där det serverades ekologisk och vegetarisk vällagad kost – naturligtvis med kolhydrater.

  Nu har jag satt igång för tredje gången gillt, och vill ha tips och råd från er som har klarat er igenom sockersug-abstinens. Att ha till hands när/om det kommer denna tredje gång.

  Jag vill ha tips och råd från dig som har gått igenom det, som har egen erfarenhet – hur/vad gjorde du?

  /Tomas

  #9789
  AvatarLe CHeF
  Deltagare

  Varför äta det som bjuds om Du ”vet” att det innehåller kolhydrater? Vore Du allegisk mot ägg – så tvivlar jag på Du skulle chansa på en omelettliknande anrättning.

  Jag äter ganska ofta mat som jag inte kan kontrollera innehållet i, men ofta kan jag anpassa det något sånär. Låter bli det som är ”misstänkt” och är det bara en måltid spelar det inte så stor roll att jag inte får i mig mer än lite grönsaker och en fet sås. Kursveckor är inga problem – ALLA har anpassat kosten till mig, när jag vär beskrivit vad jag INTE kan äta. Kursgårdarnas kockar är vana vid de märkligaste ”allergier” – benig fisk, klimpig gröt och dumt folk mm. De har tagit det som en utmaning att laga LCHF, trots att de inte riktigt ser vitsen med den kosten.

  I vardagen har jag inga problem med att hålla sockertrollen borta – de ylade som besatta den första veckan, sannolikt för att jag tvärvände min diet över en natt och inte tittade bakåt, eller tillät mig snedsteg. Idag klarar jag av enstaka godisbitar, OM jag kan kompensera med nära noll kolhydrater det dygnet. Jag har å andra sidan medicinska skäl för att hålla mig till strikt LCHF, inte bara för viktreduceringen – den kom på köpet. Skulle jag börja om, skulle jag fasa in LCHF på ett mycket mjukare sätt för att få hjärnan att acceptera sockerbortfallet.

  #9790
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Jag har inte hållit på med LCHF så länge, är inne på tredje veckan nu, och gjorde precis som föregående skrivare, ett drastiskt slut på gamla kosten. Sockerbehovet var värst den första veckan men som allt annat brukar det funka att stoppa något i munnen… 🙂 Jag vet att morötter är no-no men jag fuskar nog lite och äter en minimorot ibland.. (typ en var tredje dag..) annars är te/kaffe/vatten bra. Ofta är det bara suget av att få nåt i munnen/magen och det går över rätt snabbt tycker jag. Försök med något drickbart, sen tvingar du dig själv att vänta i 30 minuter så har nog ofta suget gått över!
  Lycka till 🙂

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.