Huvudvärk

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #153
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Har ätit LCHF i ca 3 veckor, har inte gått ner men det syns att 3 cm försvunnit från magen och jag har dragit ner rejält på insulin och blodsockret är jämnare änj de varit på många år men jag har fått ett problem, har huvudvärk varje dag. Inte jätteont men en molande lätt huvudvärk som kommer och går, är också extremt känslig, blir ledsen för ingenting och har svårt att kontrollera känskorna. Är över både pms tider och har inget ont av klimakteriet så det handlar inte om hormoner. Någon som har någon förklaring?

  #7077
  AvatarBia
  Deltagare

  Hej, hej….

  Jag minns själv att jag hade en del problem när jag började äta LCHF, mest var det nog illamåendet för min del.

  Detta är vad jag bl a hittade i Dr Dahlqvists blogg :

  Andra övergångsbesvär kan vara huvudvärk etc.

  Jag brukar då föreslå att man går tillbaka i fettandel och ändrar i stället mer gradvis mot LCHF. En annan variant är att man står ut med besvären tills de går över.

  http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/search?q=huvudv%C3%A4rk

  Lycka till i fortsättningen och grattis till de 3 cm du tappat 🙂

  #7075
  Avatarhelen
  Deltagare

  Kroppen är en besynnerlig sak, tar nästan tre veckor innan man känner sig kry igen. MEN sen känner man sig STARKARE och PIGGARE än tidigare. Jag skulle tipsa om att hålla ut de veckorna UTAN att strula med nåra små avsteg…

  #7080
  AvatarJohanHva
  Deltagare

  Hej
  Jag led av rejäla besvär i drygt 2 veckor
  mitt problem var att jag använt mycket socker och hade problem med att ställa om till fett istället.
  Men när den omställningen väl var gjord kände jag mig piggare än på flera år

  #7079
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Efter 5 veckor har jag inte huvudvärk hela tiden längre men mår inte bra. Är trött och hängig, får en massa infektioner, den ena efter den andra (just nu ont i halsen). Äter ca 2 ggr per dag, mycket ägg o bacon till frukost och sen kött/fisk/skaldjur med någon grönsak till på kvällen. Maken äter samma och rasar i omkrets men får också en massa infektioner, migrän oftare än tidigare och hans höga blodtryck är lika högt som innan. Min diabetes har blivit lite jämnare men ligger fortfarande högt trots både kost och insulin. Har aldrig varit socker eller kolhydratberoende så det har inte varit svårt att ställa om, saknar potatis ibland men det är mest för att det är gott till viss mat, som biff med pommes och sill med potatismos men det är inget större problem. Så varför mår vi dåligt, varför får vi inte alla de stora förbättringar som alla talar om, är detta bara en av alla ”fantastiska” sätt att leva som egentligen bara funkar för folk som redan är friska och som vill tjäna pengar på att ge ut böcker osv.

  #7085
  AvatarSuss
  Deltagare

  Jag tycker att äta två gånger om dan, är det inte lite lite? Jag och min man gick tillsammans ner 60 kg, och åt ordentligt. Frukost, lagad lunch, och lagad middag. Samt oftast lite frukt eller grönsak emellan ( dock inte frukt i startfasen med kolhydratperioden < 20 gr kolhydrater per dag.)
  Sedan behövar man dricka vatten, lätt att få ont i huvudet annars. För att hålla dig frisk, gör som vi: ät omega 3 och ginsengkapslar dagligen. Har funkat på oss, jag blev ofta småsjuk tidigare.

  #7083
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  ät omega 3 och ginsengkapslar dagligen. Har funkat på oss, jag blev ofta småsjuk tidigare.

  Obs:Om mannen äter blodtrycksmedicin ska han inte äta omega 3

  #7078
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Både mannen och jag äter blostrycksmedicin, mitt ligger hyfsat men pga. diabetesen ska jag ändå äta dem enl. min dr.
  Ginseng har jag tagitf örr men tålde det inte (blev ”pirrig” i kropen och darrig).
  Varför kan inte de som äter blodtrycksmedicin äta Omega3 kapslar?

  Har hört att med den här kosten ska man äta när man är hungrig inte efter normala mattiider och det är då vi är hungriga, äter ngon lättare lunch på jobb ibland men mycket sällan, är inte hungrig då. Vatten dricker vi mycket och har alltid gjort och mellanmål har vi aldrig ätit, inte när vi åt vanligt heller, frukt har vi aldrig ätit så mycket av, kanske 4-5 i veckan. Grönsaker äter vi som förr fast utan rotfrukter, den största förändringen är att vi tagit bort bröd, potatis, pasta och ris samt lagt till mer fett.

  #7076
  Avatarcathrine
  Deltagare

  KarinSch. En som jag hörde/läste om som äter blotrycksmedicin äter omega3 i form av fiskolja, som jag också äter varje dag. Skulle det var ngt?

  #7082
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Nu hittar jag ju så klart inte var jag läste detta, men det var på en bipacksedel till en blodtrycksmedicin.
  När en telefonförsäljare ringde o ville kränga omega 3 sa jag att jag åt blodtrycksmedicin: ”Då ska du inte ha omega 3” sa han o lade på luren. Så tydligen kände han till det. Jag fortsätter leta.

  #7081
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag kollar o kollar. Jag vill ju inte medverka till att skapa en vandringslegend: ”Den som äter blodtrycksmedicin ska inte äta omega3”
  Men jag äter inte själv omega3 efter att ha läst varningen (var den nu stod) Det kan ha gällt någon äldre blodtrycksmedicin av betablockerartyp men det vill jag ha osagt. Jag har bollat frågan vidare till ett forskningslab, är det några som vet vad jag far efter är det väl dom. Tyvärr är det semestertider där, så svaret dröjer kanske lite.
  Omega3 är säkert bra o så men helt ofarligt är det inte. Det kan minska effekten eller ge biverkningar ihop med vissa läkemedel. Blodförtunnande medel som Waran t.ex (inte Trombyl) Kombinationen mellan omega3 o vissa antidepressiva, blodfettssänkande o magsyrehämmande medel är också ifrågasatta. Men berättar man för sin läkare att man äter omega3 vet h*n förhoppningsvis vad som gäller.

  #7084
  Avatarellie
  Deltagare

  Skönt att höra att fler haft huvudvärk som så småningom försvinner. Är inne på v 3 och trots att jag inte äter så ”hard core” längre är en molande huvudvärk med mig varje dag senaste 3-4 dagarna. Vad som stället känns värre är att jag blir väldigt åksjuk av att åka bil. Måste köra själv annars går det inte alls. Jag har ttots aööt gått ner 2 kg och mår för övrigt väldigt bra. 😀
  Är det nån som vet vad detta kan bero på och vad man göra åt det?

  Äter och njuter varje dag,
  Ellie 😀

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.