Hyn?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5230
  Avatarshesunique
  Deltagare

  Jag bara undrade om någon av er har märkt någon större skillnad på er hy sedan ni började med LCHF?
  Jag har haft en del problem med finnar i ett par år nu och tänkte att jag snart måste göra något drastiskt åt det:P
  Men om någon av er har blivit hjälpta av LCHF:en så kanske jag väntar en liten stund till:)
  Jag har ju trots allt bara gått på LCHF en månad än sålänge.

  #81019
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Har efter typ 3-4 veckor inte märkt något positivt med min relativt bråkiga och tråkiga hy, några ungdomsfinnar lider jag inte av men iallafall kan jag inte ge dig några positiva besked baserat på denna korta tid.

  #81016
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Insulinpåslag brukar kunna ge upphov till finnar så vänta en lite längre tid med LCHF innan du gör något annat. Inga eller lite kolhydrater är lika med inget eller mycket litet insulinpåslag vilket kan vara lika med bra mycket mindre finnar 🙂

  #81013
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Oja! Jag hade en fruktansvärd problem hy förut. Huden var olijig på utsidan men torr under, oren var den också. Jag har provat alltmöjligt i alla prisklasser för att hjälpa huden. Gick också schemalagt till en hudterapeut för att åtgärda problemet, det var inte så att jag hade massa finnar i ansiktet men ändå. På vintern så blev huden röd och brännande, när jag gick ut så kändes det som om jag skulle ha smörjt ansiktet med Vick´s. Efter ca sex månader med LCHF så har jag inga problem med huden längre! behöver inte använda produkter för tusentals kronor längre! Har väldigt torr luft på jobbet så ibland kör jag kokosolja som nattkräm. Justja, ytterliggare en positiv sak med LCHF! 🙂 TILLAGT SENARE: Det tog några månader innan jag såg förbättringen, om jag inte missminner mig så tog det drygt sex månader för mig.

  #81012
  AvatarCCA
  Deltagare

  Jag har haft problem med eksem sedan tonåren. Sedan jag började äta LCHF för ca 1år sedan har jag inte behövt smörja mig med kortison en enda gång. Kan dock i extrema perioder fortfarande få torr hud men det är inte alls lika illa som innan då både händer och fötter fick självsprickor i tid och otid.

  #81011
  AvatarSolile
  Deltagare

  Jag har haft rätt dålig hy även i vuxen ålder. I början med LCHF fick jag lite mer plitar och så, men sen blev huden lenare och bättre än innan! Efter slarvet vid julen förra året så fick jag tillbaka lite plitar/finnar när jag återgick till strikt LCHF, men de är borta nu. Så vänta några veckor till, så blir det kanske en förändring.

  #81020
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Nu har jag hållt på 5 veckor och för mig har hyn faktisk blivit sämre, förhoppnigsvis avtar det men just nu känns det väl sisådär.

  #81025
  Avatarkrumelur
  Deltagare

  @bimmerboy 381492 wrote:

  Nu har jag hållt på 5 veckor och för mig har hyn faktisk blivit sämre, förhoppnigsvis avtar det men just nu känns det väl sisådär.

  har ju hållt på ungefär lika länge som dig och jag är precis på väg ur en lite sämre period. tror/intalar mig att det är kroppen som trycker ut den lagrade skiten! för att jag sen bara ska bli perfekt :o)

  #81023
  Avataracke
  Deltagare

  Jag upplever tyvärr inte heller att min hy mår speciellt bra… Har aldrig haft några speciella bekymmer men nu e den lite flammig o torr..För lite fett?:gris:

  #81021
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Nu när du säger det gumman så är du lite flammig efter att du har presterat i skogen osv.. Ja om det inte är som du blir blyg när du ser mig :broccoli:

  #81024
  Avataracke
  Deltagare

  :wub-smiley:jo så är det nog darling.. Efter 22 år har du fortfarande den effekten på mig…:flapper-smiley:

  #81017
  AvatarManni61
  Deltagare

  Det är bara kroppens utrensningsprocess som startat 🙂

  #81022
  Avatarbimmerboy
  Deltagare

  Mmm man hör en hel del sådant här, utrensning,omställning osv, finns det något underlag för detta egentligen? Var för blir hyn dålig tillfällgt av att man minskar på KH?

  #81026
  AvatarChanna
  Deltagare

  Jag har hållit på i ca 4 veckor, och min hy har blivit sämre, finnar på hakan osv. Men jag utgår ifrån att det går över! :gurka:

  #81015
  Avatarfrokenfraken
  Deltagare

  har haft finnar lite nu och då förut, vid hakan och pannan. däremot torr på näsan. speciellt när jag vart i sockerträsket mycket och trampat. Nu är jag len som en bäbis i ansiktet och inte lika torr som förut!:) men skillnaden kom fort för mig, efter bara några veckor märkte jag detta.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 27 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.