I-lands LCHF problem!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1097
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  :- Allvarligt jag vet att det är ett udda problem men i min värld just nu utan mjöl etc i största allmänhet så där det tjorvat.
  Maken säger igår att vi är bort bjudan på middag i helgen hos vänner, kul sa jag när då?
  Dom skulle höra av sig mera exakt (en mera informel två par surra middag)
  då sa maken det blir hemma gjord pizza. 😮 😮 😮
  Men hallå sa jag åt maken jag äter ju inte pizza (tala om mjöl bomb!)
  Oj då det tänkte jag inte på sa maken.

  Många reflekterar inte över att jag själv mant och officielt inte äter potatis, ris, pasta, mjöl med mera och dom kolisar jag fuskar i mig är typ nötter och någon liten frukt om det är på bortbjudning och i efterrätt.
  Det är som om folk har teflon minne eller inte respekterar mitt sätt att äta och detta ska man alltid behöva förklara eller redovisa för allt och alla (ofta dom som själva har problem med sin vikt dessutom)

  Hur gör jag? Ska jag äta och vara artig och väluppfostrad? Tycker det är väldigt fult av mig att inte äta det som folk har lagt ner tid och energi på att göra åt mig som gäst. Men vad jag är ”rädd” för är kommer jag att kassaraka/få ont i magen pga mjölet och hur kommer mitt kolhydrat sug att reagera?

  Har någon varit med om liknande situation Om det hade varit vilken annan maträtt som helst i princip så hade det varit mycket lättare.

  #15297
  Avatartoru
  Deltagare

  Ät fyllning och sallad och berätta för dina vänner om LCHF och varför du väljer bort brödet. Svårare än så behöver det inte vara. Om folk har svårt att ta den typen av förklaringar så är det mer deras problem än ditt…

  Skyll på glutenallergi eller något om du vill verka mer ”normal”… 🙂

  /Tommy

  #15296
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Finns risken att du får ont i magen av mjölet ska du absolut göra som Tommy skriver; ät fyllning o sallad. Ring i förväg o be den som ska laga pizzan att spara lite fyllning åt dig. Då är dina vänner lite förvarnade o dina matvanor kommer inte att slå ner som en bomb vid middagsbordet.

  #15298
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Sa som det var att jag har varit ”utan” mjöl i 8 månader cirka ja nå kan ju ha smygit med via lowcarb bröd eller bjud sås men i stort sett och att jag därför inte ville riskera att magen ”kajka” och det verkar ha gått bra. Jag vill ju inte förnärma värden eller värdinnan men jag sa det på ett snyggt sätt och det verkar ha tagits emot på rätt sätt.

  En fundering dock han frågade men vad äter du då? Pasta, ris eller potatis? Nej inget sånt men allt annat. Många tänker att om man inte äter potatis pasta etc så äter man ”ingeting” om dom bara visste hur mycket man äter!
  Det är ju bara iprincip det nämda som jag inte äter så igentligen går all mat bra med pizza är ju en mjölbomb ;D och det skulle vi få.
  Nog för att den säkert hade varit är kanon god!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.