IBS värre av LCHF?!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #787
  AvatarMohini
  Deltagare

  Jag har tidigare gått ner i vikt fint av LCHF och skulle gärna vilja börja äta så igen, men jag har besvär med IBS (magkramper, diarrér och sur mage) som blir mycket värre varje gång jag försöker med LCHF.

  När IBSen är som värst är det enda jag kan äta extremt lättsmält mat, som vitt ris med lite smör eller nudelsoppa. Just nu är jag besvärsfri och tänkte ta tag i vikten, men så fort jag börjar kommer diarréerna tillbaka och och magknipet!

  Har läst att man kan ha omställningsbesvär, men vill inte riskera att IBSen blommar ut igen för magkramperna då är verkligen förlamande och det tar lång tid för magen att bli bra igen…

  Är det helt enkelt så att min mage inte klarar av LCHF, eller finns det något jag kan göra för att det ska funka..?

  #12493
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Vad är det i LCHF-dieten du inte tål? Är det fetthalten?

  #12494
  Avatarberittis
  Deltagare

  Läste i tidningen Hälsa, nr 3, Mars-numret om en kvinna som haft det mycket besvärligt med IBS i 25 år. För knappt ett år sen läste hon i en tidning om en produkt som heter Bifiform balance. Efter två veckor kände hon lindring och efter tre veckor var hon riktigt bra. Hon är numera besvärsfri. En månads förbrukning kostar 150 kr. Bifiform balance består av två stammar av mjölksyrebakterier. Står i tidningen att produkten säljs på Apoteket.
  Kanske nåt som är värt att prova. 🙂 Möjligt att det går att kombinera med LCHF :-

  #12496
  AvatarNannis
  Deltagare

  Hej!

  Jag har också ibs, och har just börjat med lchf, men har redan märkt förbättring.

  Sen en tid äter jag också liknade produkt som bifiform balance, BifAcid som finns på hälsokost. Den har lindrat mina besvär mycket också, men det blev ännu bättre sen jag slopade kolisarna. Det tog ett tag innan BifAciden gav effekt, så ge det lite tid. Första veckorna åt jag en tabl två gånger om dagen, sen bara en. Det tog ca 2-3 veckor innan förbättring.

  Lycka till! Vet hur jobbigt det är med en mage som stressar upp hela kroppen.. så jag hoppas du får ordning på den!

  #12495
  Avatarannwa10
  Deltagare

  Jag har också till och från IBS-besvär, men de har blivit betydligt bättre nu efter ca 5 månaders LCHF-kost! Första 2-3 veckorna var det dock besvärligt, men jag ”bet ihop” och höll ut, vilket jag är glad för nu!

  #12497
  AvatarCarl
  Deltagare

  Jag började med LCHF för 4 veckor sedan, mest för att gå ner i vikt. Jag har även IBS-besvär sedan många år, och besvären kommer och går. Uppblåst mage med värk, och allmänt orolig mage, dock lider jag inte av diarré. Jag tänkte då slå två flugor i en smäll, då jag läst så mycket bra om IBS och LCHF. Dessvärre blev även jag besviken, mina symptom har inte förändrats ett dugg, så jag börjar misstänka att LCHF inte är bättre mot IBS än någon annan metod. Det verkar fungera för vissa, men om dessa personer hade lagt om kosten på annats sätt, eller börjat med Yoga kanske de gett samma resultat, eller har någon en bättre förklaring är jag tacksam.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.