Igen proppade kanaler? Proppar…

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #606
  AvatarLocmariachis
  Deltagare

  Har fått lära mig att fett gör att kanalerna tätas igen och att det kan bli proppar. I alla fall vad WW konsulenten har sagt en gång för något år sedan.

  Vad ligger det för fakta/sanning i det? För visst kan man få proppar om man är fejt men hur påverkas det av LCHF maten?

  #10766
  Avatarimported_Richard
  Deltagare

  Som vanligt finns det folk som säger olika, man vet ju inte riktigt vad man ska tro så man får helt enkelt bilda sig en egen uppfattning.

  Youtube har en del intressanta videos om kolesterol: http://www.youtube.com/results?search_query=cholestrol+myth&search_type=&aq=f

  #10767
  Avatarpastorn
  Deltagare

  Det här med kolesterol är ofta en knepig och lite skrämmande fråga som utnyttjas vilt för att skrämma oss att använda diverse lättprodukter. Jag har också funderat på kopplingen mellan LCHF och kolesterol, och diskuterat den här frågan med läkarexpertis, och fått svaret att ¨en del går upp och andra går ned¨, så det är nog som i övriga livet, att man får hålla lite koll på sina värden. Minns bara att om du ber om ett kolsterolprov så be också om att få veta kvoten, dvs balansen mellan det onda LDL och det goda HDL, för den är ju egentligen viktigast för dig som patient att känna till, eftersom det goda är skyddande alltmedan det onda är skadligt.

  Allt gott

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.