Illamående

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3574
  snurren2
  Deltagare

  Vi har startat med LCHF men vi har stött på ett problem. Illamående. Frugan mår till och med så illa att hon inatt kräktes och hade kramper i magen. Igår kväll åt vi en tacos omelett till kvällsmat (lite bacon, lite cream fraich, lite tomat, lite ost). Detta illamående har egentligen hållit på sedan vi började för 3 dagar sedan men toppen kom inatt då hon till och med kräktes. Har någon upplevt samma sak?

  Tacksam för hjälp i ämnet snarast!

  #54652
  Helahelena
  Deltagare

  Det är nog ganska vanligt att må lite illa i början, jag gör det till och från även efter ett halvår. jag försöker då ta bort det allra fetaste och äta mer ägg, fisk, kyckling etc. Jag ligger generellt sett alltid lite lågt i fett och viktminskningen funkar bra ändå! Hoppas hon kryar på sej!

  #54651
  mctrollet
  Deltagare

  minska fettet och öka sen succesivt… kan bli en chock för kroppen i början=)

  #54659
  pojkmaffia
  Deltagare

  har hon ont i magen med? tänker om det kanske är så att om man samtidigt har magkatarr att det kan bli värre om man lägger om kosten snabbt för då finns det ju bra läkemedel som hjälper magen med.

  #54656
  snurren2
  Deltagare

  Ingen magkatarr så långt vi vet. Det kom nu efter att vi hade lagt om dieten. Kan det vara att hon har fått gall ont på grund av den feta maten?

  S

  #54658
  pojkmaffia
  Deltagare

  men har hon så ont kanske ni bör prata med en läkare?
  kan ju vara gallsten med. många har det utan att vara medvetna om det men viss kost gör att dom gör sig påminda
  läs om det

  #54657
  promenaden
  Deltagare

  Jag har kört LCHF i snart tre veckor och jag har också mått illa av och till. Första veckan var värst, sen vände det. Jag har märkt att det hjälper att inte bli för hungrig utan ha lite nötter till hands på jobbet till hands när man kanske inte kan gå ifrån för att göra sej en omelett…. 😉 Och att komma ihåg att dricka mer än vanligt, då man får i sej mindre vätska eftersom man inte äter frukt.
  Förklaringen jag fått är att det tar ett tag för gallan att ställa in sig på högre gallaproduktion för att ta emot den ökade mängden fett. Samma problem som man kan ha efter att ha ätit för mycke och fetare mat än vanligt tex vid ett julbord.
  Lycka till! 🙂

  #54655
  snurren2
  Deltagare

  Hon har börjat äta lite mindre fett så får vi se om det hjälper. Just nu har hon ingen matlust över huvud taget på grund av magont och illamående. Så just nu kör hon efter metoden svält……

  #54653
  evise
  Deltagare

  Hon råkade kanske ut för en magbakterie så hon är magsjuk? Kanske bara otur att den kom samtidigt som kostomläggningen. Hoppas hon mår bättre snart!

  #54654
  snurren2
  Deltagare

  Verkar lite bättre nu. Lustigt det här. Det blir bättre och bättre för varje dag men det kommer fortfarande attacker i mellanåt. Har i alla fall slutat kasta upp.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.