Illamående av fettet…. ??

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3222
  AvatarMissMike
  Deltagare

  Har kört LCHF i lite mer än en vecka nu och jag tycker att det funkar bra. Tappade tre kg under vecka ett… 🙂 Jag tror att jag äter för lite fett så jag har börjat tillsätta mer (vitlökssmör m.m) till maten. Har grädde i kaffet istället för mjölk osv. Dricker ca fyra stora koppar, ibland fem, under dagen. Men grejen är att jag mår illa av allt fett, magen känns konstig osv. Är det vanligt så här i början? Grädde har aldrig vart någon stor hit hos mig iom att jag blir illamående av det, inte det i maten, men vispat och i kaffet.
  Men jag måste säga att det känns skumt att äta så mycket fett när man alltid ha fått höra: AJA BAJA!! ;D

  Och hur sjutton smakar smör i kaffet??? 😮 Har inte vågat prova än då det äcklar mig, men hur mycket ska jag ha i??? 🙂

  #50432
  AvatarH.Andersson
  Deltagare

  I början mådde jag också dåligt av så mycket vet, men det gick över för mig när kroppen började bli van vid det. Så jag tror det kommer bli bättre och bättre med det. Sen så blir jag faktiskt också lite ”jobbig” i magen när jag drack kaffe med grädde i, men eftersom jag tyckte det var så gott så fortsatte jag och nu kan jag dricka det fler gånger om dan.
  Tycker du bara ska fortsätta åtminstonde 1 vecka till så blir nog allting bra 🙂

  #50431
  AvatarH.Andersson
  Deltagare

  I början mådde jag också dåligt av så mycket FETT. (så ska det stå)

  #50428
  Avataralfons
  Deltagare

  Ta lite mindre grädde och lite vatten nu i början ofta räcker det att äta smör till maten du har ju en fin viktminskning välkommen och lycka till

  #50433
  Avatarkalaspuffen
  Deltagare

  Samma här, grädde i maten okay men inte ren i kaffet. Men magen vänjer sig. Otroligt nog oxå smaklökarna för inte tyckte jag det va gott i början 😀

  #50427
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  välkommen! visst ska vi äta fett, men massa koppar kaffe med grädde vet jag inte, har du provat äggmjölken?? Lycka till!

  #50434
  AvatarMissMike
  Deltagare

  Illamåendet börjar avta lite nu. Var som värst i söndags..*urk* Grädde i kaffe skippar jag nu, hade läst någinstans att man skulle ha det istället för mjölk som jag har. Är inne på tredje veckan och gått ner totalt fem kg(!), men har gått upp två igen. Varför?? Kan vikten leka jojo så här i början?
  Hur var det med smör i kaffet? Läst att det kan vara bra om man får i sig för lite fett.

  OT: Varför bränns smör så jäkla lätt?? Brandlarmet startar varje gång jag lagar mat. Hände aldrig med margarin…?? 🙂

  #50430
  AvatarMynlen
  Deltagare

  det dar ar ett ypperligt bevis pa att margarin mm inte ar helt naturliga. den kunde man varma mycket langre utan att det brande, smoret ar naturligare, gar fortare tydligen!

  Jag ”ror runt” med smorbiten sa att det smalter litet mer jamnt ist for att en del branns.

  #50426
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  sänk värmen=)

  #50429
  AvatarMynlen
  Deltagare

  eller.. kom jag på. Använd kokosfett. Det klarar värme längre tid. till min dotter gör jag ungspotatis ibland (hennes favorit) och då använder jag kokosfett ist för smör för det tror jag inte blir så gott i längden i ugnen. Med kokosfettet fungerar det fint! Man kan ju fritera i det!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.