Inga positiva effekter, vad gör jag för fel?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Inga positiva effekter, vad gör jag för fel?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6215
  AvatarMillyMurder
  Deltagare

  Idag har jag ätit LCHF i fyra dagar och upplever inte någon av de positiva effekterna man ”ska” få av att äta LCHF.

  Istället mår jag illa, har ont i huvudet, är jättetrött, min pojkvän och mamma säger att jag har konstig andedräkt och jag har jättemycket halsbränna.

  Har även svårt att äta så mycket fett som dieten föreslår. Det tar liksom stopp och jag vill bara äta ett äpple eller någonting annat fräscht.

  Någon som vet vad jag gör för fel? Ska jag dra ner på fettet? Kommer det bli bättre eller är det inte en lämplig kosthållning för mig?

  #93028
  AvatarTommy
  Deltagare

  Hej! Jag är ingen expert på ämnet och jag vet inget om dig eller om hur du äter. Men ett tips kanske kan va att äta så mkt fett du är bekväm med. Så länge det är fett du blir mätt av istället för kolhydrater är det ju bra. Avokado, fisk, fetaost och bra oljor kanske är lättare än bacon och smör..

  #93027
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Det är bara 4 dagar. Du har de välbekanta övergångsbesvären, möjligen med undantag av halsbrännan. Det tar minst 2 veckor upp till ett par månader innan man märker av de positiva effekterna. Den dåliga lukten är aceton, en av ketonerna kroppen bildar vid ketos. Den minskar med tiden.

  Ge det en dryg vecka till. Vad gäller fett så gäller det att hitta det man tål och man tolererar fett bättre om det ligger dolt i maten. Blandfärs 50/50 har 20% fett vilket inte är att förakta. Sås kan man göra på smör, smetana och vispgrädde vilket blir fett och bra. Grönsaker svängda i smält smör är en annan sak man kan testa. Om du inte avser att gå ner i vikt kan kolhydraterna mycket väl ligga kring 20-50g om dagen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.