Ingen viktnedgång efter 3 bra veckor

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Ingen viktnedgång efter 3 bra veckor

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6033
  AvatarSaraLill
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF-kost de senaste veckorna. De första 3 veckorna gick jag ner 2 kilo i veckan men de två sista veckorna så har jag bara gått ner 0.1 kg per vecka. Vad beror detta på? Jag har inte ändrat kosten något utan äter precis som de första 3 veckorna. Jag har mycket övervikt, ca 40-50 kg. Det enda som jag ändrat lite är att jag de senaste 2 veckorna har börjat träna lite, dock inte mycket utan bara 1 spinningpass och 2 crosstrainingpass så det ska väl inte spela in? Någon som vet vad det kan bero på?

  #91794
  AvatarLimp
  Deltagare

  Träning ger muskler och kompenserar. Vad säger måttbandet ? Vad äter du förresten ?

  #91798
  AvatarSaraLill
  Deltagare

  Det händer inget på måttbandet heller :-(. En vanlig dag kan se ut så här: Frukost: grekisk youghurt med solrosfrön eller ett par ägg med majonäs eller äggröra och bacon samt en kopp kaffe. Lunch: köttbit/fiskbit/kycklingbit med grönsaker samt oftast nån sås eller dressing. Middag: ägg och keso eller liknande från lunchen.

  #91795
  AvatarLimp
  Deltagare

  Hur ser fördelningen fett, proteiner och kolhydrater ur ?

  #91799
  AvatarSaraLill
  Deltagare

  Jag äter så lite kolhydrater som möjligt men jag kan inte säga hur stor fördelningen är. Jag äter nog mest protein i alla fall, sedan fett och sedan så lite kolhydrater som möjligt.

  #91796
  AvatarLimp
  Deltagare

  Äter du för mycket proteiner i förhållande till fett, bromsas fettbrasan. Du behöver nog börja registrera och analysera ditt intag. Börja med och öka fettet… Mer smör !

  #91800
  AvatarSaraLill
  Deltagare

  Ok, mer fett, det ska nog gå 🙂 Ibland om jag är sugen på kvällen så mixar jag frusna bär med grädde. Har du något förslag på hur jag ska få in mer smör i kosten?

  #91793
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Göra kryddsmör är en variant. Kryddor efter smak och tycke. Slicka tallriken efter maten är ett annat sätt 🙂 Jag gör det jämt.

  #91797
  Avatarnu eller aldrig
  Deltagare

  Jag fick tipset om kryddsmör för ett tag sedan det gjorde att det blev mycket lättare och godare att få i sig fettet. Jag har nu olika smörrullar med olika kryddningar i kylen, enkelt att ta fram efter tycke och smak. Att slicka tallriken var också ett bra tips.
  Förr så fick man alltid en såssked till finare middagar, detta vore inte så dumt. Det skulle inte väcka lika mycket uppmärksamhet som om man skulle slickar tallriken när man äter på restaurang eller bland folk i allmänhet.

  #91792
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Träningen kan definitivt spela in precis som tidigare nämnts. Dock inte bara genom ökad muskelmassa, utan även pga att kroppen binder extra vätska. Jag gissar på att du kommer se en fortsatt viktreduktion kommande veckor även om du håller i träningen.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.