Inget händer – är jag inte tillräckligt strikt

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Inget händer – är jag inte tillräckligt strikt

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1041
  AvatarStream
  Deltagare

  Jag är 190 cm lång och väger 101 kg. Jag vill gå ned 11 kg.

  Jag började med LCHF-kost för en månad sedan. Första veckan gick jag ned två kilo.

  Jag äter:

  Frukost: ägg och bacon
  Mellanmål: Turkisk yoghurt med vispgrädde och kanel
  Middag: kött, gräddig sås, broccoli och blomkål
  Kväll: Turkisk yoghurt

  Sen blev det semester, och jag fortsatte med min diet plus att jag åt en hel del jordgubbar och tog några öl (3 st på tre veckor). Efter ytterligare två veckor har jag gått upp två kilo igen och är tillbaka på ruta ett. Jag har också ätit ganska mycket yoghurt då jag upptäckt att det är väldigt gott.

  Är det jordgubbarna som är boven? Äter jag för mycket yoghurt? Eller är det bara så att min kropp tar lång tid på sig att ställa om till LCHF-dieten?

  MVH,

  Stream/Andreas

  #14977
  AvatarKarla
  Deltagare

  Nja… om du äter mycket yoghurt och jordgubbar och dessutom dricker öl, tillför du en hel del kolhydrater. Det gör att din kropp inte får möjlighet att ställa om sig till LC, dvs börja bränna fett, utan den tar tillvara varje liten gnutta kolhydrat den får, och håller hårt i fettdepåerna. Kolhydrater + fett = viktuppgång! Du måste helt enkelt vänjas av. 8) Det är först när kroppen fattar att den faktiskt inte FÅR några kolhydrater som den ställer om – ganska motvilligt – till att börja bränna fett i stället. Striktare LC rekommenderas om du vill gå ner. De första kilona du blev av med var bara vatten.

  #14981
  Avatarclawus
  Deltagare

  jag skulle säga att du inte är tillräkligt strikt. ta veck jordgubbarna och speciellt ölen! och eventuelt trappa ner lite grann på mejeriprodukterna. när du väl gjort det så kommer du troligtvis få dom resultaten du vill ha. (resultat kan variera beroende på hur mycket man äten och vad man äter)
  och ett av mina tips är att inte väga dig varje dag för då kommer man bara att bli nertryckt för man ser viktökning på grund av vatten etc etc. en gång i veckan tycker jag e lagon och då ser man bättre resultat och man blir gladare!

  hoppas något av det jag har sagt varit till någon hjälp 8)
  om du är intresserad av att se min viktminskning så kan du se den på lchf-dagbokens tråd ”från björn till man”

  #14982
  AvatarStream
  Deltagare

  Tack för tipsen!

  Nu har jag börjat jobba igen, och i och med det är det slutslarvat. Nu är jag noggrannare med kolisarna och äter mindre mejeriprodukter. Hoppas detta funkar. Kom gärna med mer tips, jag uppskattar dem verkligen.

  #14976
  AvatarPeter
  Deltagare

  det är mången känt att lchf inte bara är en viktminskningsmetod.. utan bör ses som en fettminskningsdiet oxå. många lchf are får tipset att mäta sig.. och inte bara kolla vågen.. sen äter du under ca 30 kolhydtrater per dag.. vilket borde duga. men vissa människor är ”allergiska” mot kolhydrater. o får ligga på minimalt med kolhydrater. att dricka öl är botten… du släcker din fettbrasa rätt bra tror jag :-P.. och det kan ta ett tag att få igång den igen.. visserligen drack du inte många… typ inga alls ju 🙁

  #14980
  Avatarclawus
  Deltagare

  Detta är inget tips men bra att veta.

  du ska inte ha för brottom med att gå ner i vikt eller trycka ner dig själv för att det går långsamt. för om du gör det ”kan” det påvärka din viktminskning negativt.
  samt vill jag att du ska tänka på att du behöver inte gå ner så mycket så det är därför det kommer ta lite tid.
  för det är så med lchf behöver du bara gå ner lite så kommer det ta tid och behöver du gå ner väldigt mycket kommer du rasa i vikt.

  hoppas att du får nytta av denna informationen oxå^^

  #14978
  AvatarMisfit
  Deltagare
  Quote:
  för det är så med lchf behöver du bara gå ner lite så kommer det ta tid och behöver du gå ner väldigt mycket kommer du rasa i vikt.

  Jaså? Utveckla gärna, för detta stämmer verkligen inte på mig.

  #14979
  Avatarclawus
  Deltagare

  det är bara min erfarenhet av lchf att någon som redan är liten kommer gå ner mycket sakta medans en stor kommer gå ner snabbare. det finns många exempel här på forumet.

  jag har inte kollat någon studie om att men som sagt om det i stora drag stämmer på alla personer här på lchf så borde det finnas någon saning i att eller?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.