Inget utslag på Ketonstickor!

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1788
  LisaJ
  Deltagare

  Hej!

  Nu har jag kört LCHF-kost i ca 3 veckor. Enligt mig själv är jag väldigt noggran men enligt de där jädrans ketonstickorna är jag ingenting. Dvs jag har inga ketoner eller glukos i urinen. Inget utslag alls. Samma sak gäller för min kollega (också lchf:are). Vad beror detta på? Jag har sökt på olika forum utan att hitta svaret…

  Är min kropp redan anpassad till fettförbränningen och tillverkar bara så mkt ketoner som jag faktiskt gör av med eller är de fel på stickorna?

  Första gången jag skriver i ett forum så skulle bli så glad om man fick något svar…

  #28441
  mctrollet
  Deltagare

  Jag har aldrig testat dom, men Skaldeman skriver att det inte behöver ge utslag även om man är i ketos… Man brukar få mjölksyra i benen, svettas, smaka apa i munnen… mm mm… Dessutom sägs det att om man druckit mycket vatten under dagen så kan det minska utslaget på stickorna… Skriv lite om vad du äter=)) Lycka till!!

  #28444
  LisaJ
  Deltagare

  Helt sjukt bra att få svar! Tack tack tack!

  Ok, i matväg ser en dag ut ungefär såhär:

  Frukost: 1 ägg + 1 skål med fjällfil (3%) och lite nötter (pumpafrön, linfrön och solrosfrön)
  Lunch: Gårdagens middag, dvs köttbullar med gräddsås och sallad (grönsallad, tomat, gurka) och 3 bitar ugnsrostad rödbeta.
  Middag: Kycklinggryta med grädde och krossade tomater som bas. Blomkålsmos och kokt broccoli.

  Om jag är hungrig på eftermiddagen har jag tryckt några rullar ost med smör i.

  Humm, när jag läser detta ser jag ju själv att det smyger in lite kolisar här och var… Jädrans!!

  Men vad tycks…? Får jag kalla mig för lchf-are?? =)

  #28438
  Vodo
  Deltagare

  Stickorna ska bara ge utslag på överskott av ketoner. Vissa kissa ut sådana, andra andas ut dem osv och några för inget överskott. Enda sättet att säkert kolla om du är i ketos är att ta ett blodprov. Äter man under 100 g kolhydrater per dygn kan man i regel säga att man är i ketos. För övrigt är alla, även de som äter kolhydrater i ketos efter många timmars fasta, tex på morgonen innan frukost.

  Ang. maten så är en skål med fil mångas hela dagsranson av kolhydrater. Försök byta ut mot åtminstone fetare alternativ som gräddfil, creme fraiche eller turkisk yoghurt (går bra att blanda), men allra helst mot en frukost som innehåller lite kolhydrater tex ägg och div kött. Varför inte rester från gårdagen? På så vis ställer man in kroppen redan från morgonen att du är det fett som gäller som bränsle! 😀

  #28442
  lousiie
  Deltagare

  frukosten: låg fetthalt på filen, den innehåller säkert ganska mycket kolhydrater också, har du kollat upp?
  Lunch: försök undvik rödbetor(undvik allt som växt under jord), även tomat innehåller mer kolhydrater än vad man tror!
  Middag: krossade tomater innehåller mycket kolhydrater per 100/g. Tror de e runt 6-10 g per 100 g och en hel burk innehåller väl 400 g å de tänker man kanske inte riktigt på!

  Helheten ser dock annars bra ut, som sagt det slinker lätt in lite kolhydrater här och där, samma sak gäller för mig! 🙂

  #28440
  mctrollet
  Deltagare

  Måste hålla med, ta två ägg med majonäs till frukost och skippa fil och nötter… Lunch skippa tomat och rödbetor… ta blomkål eller så istället… och middag… skippa kross tomat…
  Stort lycka till!!

  #28443
  LisaJ
  Deltagare

  Oj… Där fick jag mig verkligen en funderare! Men yes sir! Nu blir det skärpning!! No more rotfrukter! Men tomater.. kommer bli ett tårfyllt farväl! Fjällfilen innehåller 5g/100g kh.

  En fråga på majjon bara.. gör du/ni egen eller finns det något märke som är ok att köpa?? Älskar majjo så det blir nog inga problem att trycka till frukost! 🙂

  Vodo: Tack för ”stick-svaret”. Jag skiter i dom nu. Ska lita på min härliga andedräkt i stället ;D

  Ni är ju pro på det här! Så häftigt och imponerande…

  #28439
  mctrollet
  Deltagare

  Ha ha, ja andedräkten går inte att missa;). Jag gör en del egen och köper en del… helst från fiskhandlarn, men även findus (2kh/100)… 5/100… du äter troligen inte bara 100 (ca 1 dl) så det blir en del… det är inte så att du aldrig kan äta en tomat, men begränsa dej, dom är inte jätte goda nu iaf;)

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.