Inte alls äta obegränsad

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6037
  AvatarLilla Q
  Deltagare

  Har precis börjat med lchf. Är uppe på tresiffrig vikt 🙁 måste definitivt ner bl.a. Pga. Sjukdom men även för hälsan. Vad jag har läst så får man äta obegränsad av fett. Men så gott som allt innehåller kolhydrater. Så för att inte få i sig så mycket kolisar får man inte äta obegränsad. Någon som förstår vad jag menar?

  Ex bernaisesås med 4 kolisar/100g. Nu vet jag inte hur mycket sås man får för 100g men detta är ett exempel. OM man vill äta 200g sås så är man uppe på 8 kolisar vid en måltid. Inte mycket över till dom andra måltidera:-(

  har jag uppfattat det hela rätt?

  #91812
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Det är inte nödvändigt att minimera kolhydraterna, 20-25g per dag är okej. 200g bea är rätt mycket sås, typ en liten burk Eriks. Det finns andra fettkällor som kryddsmör som man bäst gör själv. Även bea kan man göra själv som har mindre kolhydrater än köpesåserna. Smörgås utan bröd med smör och ost brukar jag köra med för extra fett. Kokosolja i kaffet. Även smör i kaffet men det kör jag inte med själv.

  Det där med obegränsat med fett ska man ta med en nypa salt. I praktiken kan man inte äta så mycket fett för man blir helt enkelt mätt och det är en av de stora poängerna med LCHF.

  #91810
  Avatardjudjie
  Deltagare

  Öhrneborgs beasås är himla bra med få kolhydrater 🙂

  #91813
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det går hur bra som helst att komma ner till ett par stycken kolisar per dag. Jag äter i snitt 2,5 gram kolhydrater per dag. Basfödan min är kött… köttfärsbiffar, bacon, fläskkarre, salami, ölkorv mm. toppat med litet grönsaker som gurka, paprika och ibland tomat samt kryddsmör. Såser är inte riktigt mina favoriter, men jag väljer den bean som har lägst kolhydrater ifall jag ska ha bea. Jag smakar inte någon större skillnad mellan olika märken heller, som den f.d kedjerökare jag varit. Så jag är inte märkestrogen på något vis. Sedan tillkommer hårda ostar samt brie då och då på min matsedel. Fördelen att ligga lågt är att man i stort sett aldrig behöver överskrida sina 20 gram kolhydrater. Inte ens när maten som man har tillgång till eller blir bjuden på, är ”osäker”. Urymmet finns !

  Min erfarenhet är att det går bra äta hur mycket fett som helst, bara magen klarar av det… den kan bli lös. Därför varning för extra kokosfett. Lagom är alltid bä’st. Dock ger mycket fett även mycket kalorier och det är lätt och överäta och inte gå ner i den takt man tänkt sig. Alltså, man behöver hålla koll på sitt dagliga intag.

  #91815
  AvatarTimmy
  Deltagare

  4 kolisar för bea är mycket per hundra gram, idag köpte jag hem en av Eriks med 80% fett och 0,5% kolhydrater.
  Gör dig besväret och ta några minuter extra att jämföra produkter och hitta den bästa.

  Jag gjorde så i början av min lchf att jag åt allt jag ville som var lchf-vänligt men jag vägde även allt för att sedan när jag ätit klart för dagen räkna ut vad exakt jag har stoppat i mig gällande intagen och det blev en del till en början men jag lät det vara och åt tills jag blev mätt. Sten Sture Skaldeman säger att man ska i början äta när man är hungrig och äta tills man är mätt och det var exakt det jag gjorde fast jag vägde på kul all mat och räknade ut mina intag.

  Dom första dagarna av lchf åt jag riktigt mycket och minst två gånger om dagen och nu lite över en månad senare håller jag mig mätt dygnet runt med en lchf-kaffe på morgonen och en fet middag på kvällen.

  #91811
  AvatarMiamaria1980
  Deltagare

  När jag började med lchf hade jag läst många kvällstidningsartiklar om människors fantastiska viktras med lchf. Jag blev klart besviken när jag inte fick de resultat jag förväntat mig gällande vikten, så här i efterhand vet jag att jag åt alldeles för mycket även om det var rätt saker jag åt. Efter ett tag lärde jag mig mer om hur mycket jag behövde äta, jag har dock aldrig hållit på att väga mat. Jag har inte heller tagit till några extrema metoder tex fakir, utan vill ha en livsstil som håller i längden. Nu har jag gått ner 10 kg och vill gå ner ca 5 kg till, och det får ta den tid det tar!

  #91814
  AvatarLimp
  Deltagare

  Ja.. det finns bara ett sätt att gå ner i vikt. Nämligen att äta mindre. LCHF ”dödar” dock hungerskänslorna och skapar därmed bra förutsättningar att lyckas med utmaningen. Resten är upp till var och en.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.