Inte mätt, svårt med proteinerna.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6152
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Ligga under 20 g kolhydrater eller runt ikring är inga problem men att hålla proteinnivån på 80% av min kroppsvikt ca 120g protein är värre. Ägg är mättande och kolhydratfattiga men protreinrika. Kött, fisk och fågel likaså. Mejeriprodukter tvärt om. Problemet att jag äter helfet mat hyvlar smör då jag äter mitt solrosbröd. Jag blir hungrig efter kanske 3h efter lunch. Det drar lite i magen om ni förstår vad jag menar. Försöker undvika mellis men tar en kaffe med grädde i kanske 2msk. Jag ligger långt under min energinivåintag. Mitt energiintag ligger på 75-80% fett 10-15% protein och resten kolhydrater max ca 20g/dag. Behöver lite hjälp här.
  Kan tilläggas att jag går ca 1,5km på morgonen och 2,5-3km på eftermiddagen. Lugn takt med fruga hund och barnvagn. Behöver lite input. Jag ska faaan inte ge upp

  #92783
  AvatarLimp
  Deltagare

  Testa utesluta brödet och ersätta grädden med kokosfett. Kokosfett ger energi och mättnad direkt utan omvägar.

  #92784
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Ersätta grädden i kaffet eller i maten? Menar du kokosfettet som finns i silvrig förpackning i affären?? Sedan har matdagboken räknat fram att jag ska ha 109g protein men det blir ju bara 71% och jag siktar att ligga på 80% av kroppsvikten ca 120g knappt.

  #92782
  AvatarSlacktivisten
  Deltagare

  Silverpaketet innehåller härdat kokosfett och duger inte. Leta efter kallpressad kokosolja. Står ofta i samma hyllor som olivolja.

  120g protein hittar man i 600g nötkött till exempel. Rätt mycket och jag skulle bli tokigt mätt på det.

  #92785
  Avatarkemilararen
  Deltagare

  Visst är det mycket kött men annat innehåller ju också protein som mejeriprodukter mm

  Skickat från min GT-N8020 via Tapatalk 2

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.