Jä—la platå, ska det hålla på så här då skiter jag i detta

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Jä—la platå, ska det hålla på så här då skiter jag i detta

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3437
  AvatarSkold29
  Deltagare

  >:( 🙁 :'( AAARRRGGGGGGG!!!!!!!! >:( 🙁 :'(

  Är inne i en platå. 2 veckor nu har jag pendlat upp och ner + – 1 kg. Otroligt irriterande och jag funderar på hur länge en platå egentligen håller i sig och om jag fixar att hålla i lika länge utan att ge upp detta.

  GGGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!! >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

  Motivera mig, snälla!

  Angelica :-*

  #53284
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  men 2 veckor… hur gick det innan du började med detta?? upp upp upp… du mår bra(?) och vet att du kommer gå ner… tålamod, snälla! 😉

  #53289
  AvatarMynlen
  Deltagare

  VI GER INTE UPP!!

  för det första finns det fler som har det värre än vi
  för det andra är det en träning från ovan i tålamod
  för det tredje ”bara” två veckor, jag är inne på min tredje eller fjärde vecka i så gott som platå! (500 gr ner förra veckan, nu 1 kg upp igen???)
  för det fjärde mår vi bättre
  för det femte …. äh, fantasin tryter 🙂

  #53285
  AvatarMIXA
  Deltagare

  Angelica, så har jag haft det hela tiden. Du skall se att vågen tar ett skutt igen om du håller ut. Annars tycker jag att du har mycket bra resultat hittills, fortsätt, ge inte upp det! :-*

  #53292
  AvatarFroken Agg
  Deltagare

  Jag säger bara en sak.. Måttband! Använd måttband om du inte redan gör det vill säga.
  Måttbandet har räddat mig även denna vecka när vågen inte velat röra på sig..
  Vågen har visat exakt samma vikt varenda lördag sen 7:e maj men måttbandet ger mig feedback på att det faktist händer saker trots att vikten står still.

  #53290
  Avatarevise
  Deltagare

  Men ger du upp kommer du ju aldrig i mål?!?!
  Det är väl bättre att vägen dit är lite bumpig än att den tar slut och att du kanske tom vänder och du hamnar tillbaks på ruta 1?

  Det har tagit mig 5 år att få den kroppen jag vill ha, man gör inte detta i en handvändning.

  Du fixar detta!!!

  Kram

  #53287
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  För mig har det varit så att varannan vecka har jag gått ner i vikt och varannan ner i volym. På veckan då jag normalt ”bara” går ner i volym så provade jag att strypa kolhydraterna ännu mer och då gick jag ner vikt på den veckan oxå.

  #53291
  AvatarSkold29
  Deltagare

  Nej jag tänker inte ge upp även om det är lite motigt just nu. Tänker äta nästan bara proetin i form av kött, fisk, fågel, ägg och fett i form av smör, majo, ost och grädde. Hoppas att detta ger ett fint resultat. Ska häller inte väga mig förrän 1/7 för att inte bli så fixerad vid vikten.

  Tack alla för ett pepp och stöd. Go on vänner, nu ger vi allt i sommar.

  Angelica :-*

  #53283
  AvatarTess
  Deltagare

  2veckor?!?? Jag har haft så i ett halvår…..

  #53288
  Avatarika76
  Deltagare

  Och jag sen i mars :/

  kram på dig!

  #53293
  AvatarFixaresorken
  Deltagare

  Bara så jag får klarhet i detta nu. Man kan alltså om man sysslar med LCHF inte gå ner i vikt om man dricker kaffe, äter nötter eller äter mejeriprodukter (jag läste om att för vissa så blir det ingen viktnedgång om man dricker kaffe, äter nötter eller mejeriprodukter). Man har också ingen viktnedgång om man äter för mycket fett alternativt för lite fett. Samma sak gäller om man äter för lite proteiner eller för mycket proteiner. På det kan man tydligen också ha perioder som är månadslånga då man inte går ner i vikt av ingen anledning alls, utan att veta om det är på grund av en av de trettio andra anledningarna till att man inte går ner i vikt. Det låter inte helgjutet. Inte alls.

  #53282
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Det beror på att det inte går att säga ”man kan/man kan inte” i svepande ordalag – alla är individer och reagerar olika. Precis som att min man och jag kan äta samma mat och han går ner i vikt och jag går upp. Med lchf kan jag dricka kaffe tills det rinner ur öronen på mig, äta en hel del mejeriprodukter osv. och samtidigt gå ner i vikt, medan x, y och z kanske inte kan göra det. Lchf är liksom inte magiskt och funkar på exakt samma sätt för alla. ;D

  #53286
  AvatarGohper
  Deltagare

  Står still gör det, för mig höll det på i över 6 veckor. Ja något kg upp och något ner. Sedan blev den fladdrande vikten snabbare och vips var det minus tre.
  Jag gjorde lite justeringar, jag låter mig vara hungrig i 20-45 minuter innan jag äter. Det är för mig en fullt ok tid att vara hungrig. Dock får man ha något till hands om det skulle bli helt olidligt.

  Så häng i!

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.