Ja nu behöver jag tips åter igen.. :)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Ja nu behöver jag tips åter igen.. :)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4447
  AvatarTess
  Deltagare

  Okej, med risk för att uppröra någon/några så behöver jag lite tips.

  Jag har (nästan) bestämt mig för att börja äta ”vanligt” igen och med vanligt menar jag (ja vad menar jag egentligen..?) lite så som jag åt innan men ändå inte. Anledningen till detta är senaste veckan + – några dagars ont i magen/illamående + andra problem under mitt över 1års tids LCHF, och jag funderar på om det är gallan? Därför vill jag ändra lite på min mat och se om det blir bättre för att vid senare tillfälle återgå till LCHF igen. Men jag behöver lite tips då på hur jag ska äta. Tex frukost då, gröt med bär tex. Men vad ska jag ha till? Ingenting? eller röd mjölk? Med risk för att gå upp i vikt då om jag blandar kh (gröten) och fett (fet mjölk). det blir så dubbelmoraligt då jag hela tiden ”sett ner” på de som inte äter riktigt smör och riktig mjölk osv då jag anser att lättmjölk å margarin är skit…
  Hur fn ska man äta egentligen? jo LCHF så klart, men min kropp klarar inte det just nu. Ska jag då äta lite mer GI? Jag förstår om många tycker jag e konstig nu men jag förespråkar såklart LCHF och pratar väldigt gott om det.
  men behöver bryta av med något annat ett tag. Kanske dricka nutrillett (trilla inte av stolen nu gott folk, jag pratar inte gott om sånna skitshaker om man äter de under en lång tid och tar det som en genväg för att gå ner i vikt, men tänkte mer för att lugna ner min mage, komma på rätt spår igen och så.. men jag vet inte, det e därför jag ber desperat om råd..)

  Behöver inga sura som säger att jag inte ska äta som jag gjorde innan för det var ju de som gjorde att jag var tjock osv, för de vet jag redan. Men jag behöver lite tips på omstart mm. Jag tror ni fattar.

  Tack ni snälla och duktiga! (om det e någon som inte förstår mitt problem, skriv gärna så ska jag försöka förklara om jag varit otydlig 🙂 )

  #67377
  AvatarMynlen
  Deltagare

  GI är nog en ide. Men nutrilett avråder jag, det är ju nästan bara kh. Tror du kommer att må sämre av den än av GI mat. Gröt (med lågt GI) låter iallafall bättre. visst kan du ha litet mjölk till, tror det bara är att testa dig fram, tror inte heller vikten kommer att rusa upp. kanske upp litet men inte så att du inom 2 dagar väger 5 kg mer…

  #67376
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  håller med Mynlen, skippa nutrilett och läs på ordentligt om GI!!

  #67375
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Ja, öka lite mer på kolhydraterna, välj bra kolhydratskällor som tex. rotfrukter och nötter och dra ner lite på fettet. Det är väl ungefär så som GI är. Lite mindre ost, grädde och feta såser borde göra att du mår bättre tror jag.

  Det finns ju en del andra frukostar med lite mer kh som ändå är bättre än tex. gröt – yoghurt med bär och nötter, smoothies, pannkakor/våfflor på mandel- eller kokosmjöl… Vill du äta mer åt GI-hållet så ökar ju valmöjligheterna bland frukt & grönt så frossa i blåbär, hallon, jordgubbar osv. tillsammans med till exempel lite turkisk yoghurt och nån matsked pumpafrön.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.