Jag är fettskrämd! Har ni också varit det?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Jag är fettskrämd! Har ni också varit det?

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4124
  AvatarLeddelen
  Deltagare

  Jag vet att det står att man ska äta mycket fett men det är så inpräntat ja det sitter liksom i ryggraden att man ska undvika fett, så jag tror att jag inte riktigt har vågat släppa loss. Måste våga!

  Har ni haft samma problem? Berätta gärna!

  #63788
  AvatarCeleric
  Deltagare

  Jag hade det till en början lite grann… Men eftersom jag var så påläst om ämnet så visste jag med stor garanti att det här är ingen fara! så det är bara att köra och släppa loss!!! :). Jag kollade på allt LCHF har botat då förstod jag att det var nyttigt och bra att äta så.

  Mvh
  Celeric.

  #63787
  Avatarnu ska malet nas
  Deltagare

  Jag har också hamant i den fällan. Hittills har jag hållt på i 3 veckor, men faller dit flera gånger i veckan som gör att jag inte har fått önskat resultat. Men nu håller jag stenkoll på Skaldemans ratio så att jag är säker på att jag får i mig tillräckligt med fett. Lycka till!

  #63789
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Som en mångårig jojobantare sen 70-talet satt verkligen fettfobin långt och djupt inne. Jag har gjort ett par tidigare försök med LCHF de senaste 2 åren men det har hela tiden fallit på just den förbenade fettfobin som satt som berget! 🙁

  Det positiva med det var ändå att jag har mer eller mindre kört någon slags halvvariant på LCHF då jag i princip aldrig åt potatis, ris, pasta etc och mer sällan bröd än tidigare.

  Men det var faktiskt Matrevolutionen som hjälpte mig att helt släppa fettfobin… 😀

  #63790
  AvatarBeauty4life
  Deltagare

  Min man är det, extremt. Vilket gör att han inte alla tror på det här, och säger gärna, ska du verkligen äta det där? Och oj så mycket fett mm. Jag tycker det är Asjobbigt och blir själv tvivlande å vågar inte ”släppa lös”..

  #63786
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Det kan du skriva upp att jag har varit…det börjar sakta försvinna nu tack o lov.

  #63784
  AvatarVodo
  Deltagare

  inte överdrivet fettskrämd, men höll koll på det synliga fettet. Åt alltså mackor utan smör och stekte i olja, använde matlagningsgrädde osv.
  Nu känns det konstigt att man kan äta mycket smör på sina lchf mackor, eller ta en ostskiva med smör på eller laga mat med riktig grädde. Men det fungerar, både för sambon och mig. Vi har både gått ned det vi vill och står nu still. Fortsätter med lchf och det fungerar bra. Sambons föräldrar är lite skeptiska och kallar det för sovelmetoden ;P

  #63785
  AvatarGohper
  Deltagare

  Nä, fetträdd har jag aldrig varit. Morsan kunde få beska kommentarer om hon skar bort för mycket på julskinkan, det ska vara några cm tycker jag.
  Det är ju snart 40 år sedan. Men i min omgivning har rädslan varit större, en del pillar bort marmoreringen i nötköttet. Ökningen av mängden fett är egentligen inte så stor, men däremot neddragningen av kh är större.
  Det var ett inslag i går i programmet ”Landet brunsås” från ett slakteri, han beskriver väldigt bra hur kött ska vara. Att de sedan tycker att vi äter för mycket kött är nog inte hela sanningen. Vi äter för mycket av allt.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.