Jag behöver hjälp, imorgon börjar det

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Jag behöver hjälp, imorgon börjar det

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1185
  AvatarSians
  Deltagare

  Jag hade tänkt o börja äta enligt LCHF from imorgon men vet inte hur jag ska äta?
  Jag går upp kl 6 varje dag och åker direkt till jobbet. Skulle behöva hjälp med vilka tider jag ska äta?
  Ska jag ta med mig frukost och äta på jobbet kl 7, lunch kl 11:30, middag kl 17 kvällsmat 19.
  Det känns som att det går väldigt långt mellan vissa måltider, ska jag klämma in något mellanmål då?

  #16303
  AvatarZima
  Deltagare

  Nu är jag ingen expert på LCHF, men för min del så ser en bra dag ut ungefär så här:

  * Frukost kl. 6-7
  * Lunch kl. 11-12
  * Middag kl. 18

  Sen kan det bli något mellanmål runt kl. 15, om jag är hungrig då. Äter man en rejäl lunch, så står man sig bra till middagen utan problem.

  #16305
  AvatarTrixan
  Deltagare

  Bara kört en vecka imorgon. Men jag har inte ens varit hungrig emellan, inget mellanmål för mig. Men jag förstår det som att är du hungrig emellan så ät. Är du inte hungrig då gör det inget om man inte äter. Ta med något till jobbet om du blir sugen eller hungrig. Har du tillgång till kyl på jobbet så är det lätt att ta med nåt. Annars blir dét kanske svårare.
  Lycka till 🙂

  #16304
  AvatarAngelica12
  Deltagare

  Mitt tips är att ät då du är hungrig. Du kommer märka att du inte kommer vara lika hungrig som förut, så jag tycker inte att du ska bestämma i förväg vilka tider du ska äta. Men om du är hungrig då du vaknar, så äter du. Ett tips från mig är att om du inte är så hungrig på morgonen, (vissa har ju svårt att äta direkt vid uppvaknandet) så sätt lite coccosfett i ditt kaffet/thé så håller du dig mätt ett litet tag, så äter du frukost på jobbet. Coccosfettet är smaklöst och luktfritt och finns att köpa i din hälsobutik. Ta med något lätt att äta mellan dina mål om du blir hungrig, ex. ett kokt ägg.

  Lycka till!

  #16301
  AvatarCCA
  Deltagare

  Om det är möjligt försök släppa klockan och ät när du är hungrig. LCHF ger en helt annan mättnads känsla och jag äter oftast bara 2ggr/dag.

  #16302
  AvatarPersko
  Deltagare

  Hej och välkommen!
  som andra redan påpekat så kommer du inte att vara lika hungrig om du är duktig på att faktiskt få i dig fett. För mig är det den största fördelen med LCHF. Jag kör periodisk fasta vilket betyder att jag äter under ett fönster på 8 timmar och fastar i 16 timmar. I praktiken så äter jag sista målet för kvällen vid halv 8 tiden, sen hoppar jag över frukosten eftersom jag inte alls är hungrig då (har alltid tidigare varit en extrem frukostätare). När lunchen kommer är man lagom sugen och då äter man med god aptit. När man kommer hem är man heller inte hungrig utan kan i lugn och ro ta sig tid i köket och laga bra och god mat. Förut var man ju vrålhungrig och kastade i sig diverse halvfabrikat. Under de 8 timmarna kan du äta vad du vill inom LCHF. Sen får kroppen vila och smälta maten i lugn och ro.

  Detta funkar kanon för mig men vi är ju alla olika så du får prova dig fram. Men innan du börjar med detta så måste du nog komma in i det hela, så ge det 2-3 veckor först.

  Lyckanrill!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.