Jag fattar ingenting…. Jag går inte ner…. Men nu händer det grejor!!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3827
  snurren2
  Deltagare

  Nu har jag hållit på med LCHF i 8 veckor. Jag har kört hårt och inte ätit mer än 10-15g kh om dagen men jag går då fan inte ner något! Jo jag gick ner 3 kg dom 2 första veckorna och därefter 1 kg men sedan står det helt still! Har räknat ut vad jag ätit om dagen flera dagar och hamnar på 10-15 kh om dagen och då ska man ju gå ner! Har även provat på att öka fettmängden så att jag ligger på en skaldemans ratio på över 1 och ibland ända upp på 1,6. Igår låg skaldemans ration på 1,8 för dagen. Jag har kilon att gå ner då jag är 1,73 och väger 86 kg så det är inte där det sitter. Jag mår som en prins med denna maten men jag tycker att jag har haft tålamod nu och vill se att det ger lite resultat på vågen också. Har även provat att minska på energimängden men då blir jag ju hungrig mellan måltiderna.

  HJÄLP!

  #58768
  Mynlen
  Deltagare

  skriv upp vad du äter!

  Men om du äter 10 – 15 kg om dagen så undrar jag hur du får i dig allt 🙂

  #58779
  Glassbomben
  Deltagare

  Hej.
  Du har alltså gått ner 7 kilo på 8 veckor om jag förstår rätt. Hur många veckor har du stått helt still i följd?
  Dricker du tillräckligt med vatten?
  Håll ut och bra att prata här. Ibland är det bara fast, för att senare göra en dipp ner igen.

  #58776
  snurren2
  Deltagare

  Nej inte 8 kg totalt. 4 kg totalt alltså inte mycket. Jag har skrivit upp allt jag äter det är därför jag vet hur mycket kh jag ätit.

  #58778
  oeuf
  Deltagare

  Förstår att det känns frustrerande! Hur mycket energi får du i dig på en normal dag? Tränar du? Om du fortsätter att stå stilla ett tag till efter att ha kontrollerat att du inte får i dig mer energi än vad du gör av med kan det vara läge att kolla ämnesomsättningsprover (thyreoidaprover).

  #58775
  snurren2
  Deltagare

  Jag har räknat ut kilokalorierna men har inte lagt det på minnet då det var en del av denna dieten som jag gillade. Ät tills du är mätt. Nu äter jag inte extremt mycket på något vis. Exempel på en dags mat. Frukost: 180 g bacon. Lunch: 1/4 västerbotten paj (bacon, bladspenat, purjo, ägg och västerbottenost med grädde attans gott) som jag äter med en klick Creame F. Middag: Fetaost och bacon späckade biffar med bea och 75 g sparris. Till detta dricker jag limespetsat vatten. Nej jag tränar inte.

  #58760
  toru
  Deltagare

  Testa att dra ner på mejerierna en vecka. Ibland kan det göra att fettbrasan tänds ordentligt.

  #58767
  Gohper
  Deltagare

  Testa att äta tills du inte är hungrig, dvs inte tills du är mätt och bara när du är hungrig på riktigt.
  Bli inte förvånad över hur portionerna kommer att minska.
  Jag hade samma problem att jag stod still länge och jag åt helt enkelt mindre portioner. Det är svårt att vänja sig men man kan få kämpa med det.

  #58774
  snurren2
  Deltagare

  Jag ska prova att äta lite mindre. Jag hoppas bara att jag inte blir hungrig mellan måltiderna då. Det är ju en jäkla tur att jag mår så bra som jag gör av den här maten! Kommer inte att byta tillbaka hur det än går, annars hade det varit jobbigt.

  #58766
  Gohper
  Deltagare

  Det brukar normalt fixa sig självt att man äter mindre, men inte alltid.
  Har du inte fasta mattider så styr det sig oftast helt självt.
  Har man inte fasta mattider så kan det vara svårt att äta rätt mängd, alltså så att man blir hungrig på riktigt när det är dags.
  Det är lätt att överäta då.
  Även om man testat och sett hur lite man behöver egentligen så kan det vara svårt att få skallen att fatta.

  #58773
  snurren2
  Deltagare

  Jag vill inte säga att jag äter mycket. Om vi äter kött så äter jag t.ex. en skiva fläskkarré med bea och 5-6 knoppar (eller vad man nu säger) blomkål eller broccoli. Ska jag äta mindre än det? Äter på fasta tider.

  #58762
  mctrollet
  Deltagare

  4 kilo på 8 veckor är 0.5kg/vecka… tycker inte jag är så pjåkigt=))

  #58777
  pojkmaffia
  Deltagare

  skriv upp här i tråden hur en ätardag ser ut. man kan ju hjälpas åt o se vart problemet sitter.
  jag dricker mkt kaffe, har grädde i. stod still i nästan 2 veckor. nu har jag undvikit grädde mer, har bara i på morgonen. och har nu gått ned 1.5 kgg på en vecka =)

  #58765
  Gohper
  Deltagare

  Jag tror det kallas buketter när det är broccoli och blomkål.

  Portionen du beskriver är ungefär vad jag äter (kille, några kilon mer och några cm längre). Jag tränar inte men har en tämligen aktiv fritid, ofta väldigt aktiv.

  För mig vrålar magen till när det är dags att äta, är klockan dags och magen inte har vrålat till så åt jag för mycket målet innan.

  Det är ju inte meningen att man ska gå runt och vara ohungrig hela tiden utan man ska bli hungrig när det är dags att äta.

  Innan lchf hade jag ett sug när det närmade sig matdags vilket jag tolkade som att det var dags. Suget är helt borta nu. Istället kommer den riktiga hungern och den kommer inte smygande på samma sätt som suget utan det är mer pang bom. Äter jag inte då så vrålar magen en stund, kanske en halvtimme, sedan ger den sig.

  #58772
  snurren2
  Deltagare

  Nu händer det grejer!! Tack Gopher, jag gjorde som du sa och började äta lite mindre och nu rasar jag i vikt med 2 kg sedan den 10 augusti! Har inte varit hungrig heller. Ska bli kul att se när det stannar nästa gång. Mår som en prins. Tror inte att magen har varit så här bra någonsin! LCHF är min grej helt klart. Snart skiter jag i om jag går ner eller inte för jag mår så jäkla bra! ;D ;D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.