Jag går upp i vikt med LCHF

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6272
  Avatarhp73
  Deltagare

  Hej
  Jag är nybörjare på LCHF och har bara varit på denna diet i ca 2.5 veckor men mitt problem är att jag har gått upp i vikt ca 3 kilo under denna tid.
  Mitt blodsocker däremot har varit mellan 4,5 och 5,8 nästan hela tiden. Eftersom jag har typ 2 diabetes så vill jag gärna stanna kvar på denna diet.
  Angående motion så har jag oftast inte tid till det men förra veckan blev det en hel del tungt arbete i trädgården att ta hand om ett träd som fälts.
  Jag har slutat äta rotfrukter och alla former av sädesslag. Jag har dock ätit sammanlagt tre äpplen och kanske 1 dl hallon som jag kan se kan tillföra kolhydrater.
  Annars har det varit mest maträtter med kött + zucchini eller kål samt äggrätter.
  Kan någon förklara varför jag går upp i vikt?

  #93136
  AvatarMickelo
  Deltagare

  Nu vet jag inte vad ett normalt blodsocker ska ligga på men jag tycker att du ska ge LCHF mer tid. Hur gör du med grädde, Crème Fraiche och liknande produkter, har du plockat bort dom också?

  #93137
  Avatarhp73
  Deltagare

  Hej
  Nej jag har inte valt bort dem men jag har gått över till fetare varianter. Jag dricker inte mjölk dock.

  #93134
  AvatarAnonym
  Gäst

  För ungefär 1,5 månad sedan stannade jag i vikt och har inte lyckats vända trenden sedan dess. Jag var in på kostdoktorn.se för att se om jag kunde hitta information om vad som kunde vara bovar och då hittade jag att mjölkprodukter kunde vara en stor bov. Det jag känner är att min matsedel har blivit begränsad och jag behöver tips på vad man kan äta när man inte ska ha ett intag av mjölkprodukter eller kolhydrater under 5?

  #93135
  AvatarAnonym
  Gäst

  @hp73 396837 wrote:

  Hej
  Nej jag har inte valt bort dem men jag har gått över till fetare varianter. Jag dricker inte mjölk dock.

  Jag skulle prova med att ta bort både grädde, creme fraiche, gräddfil, ost osv och enbart behålla smöret. Prova ät kött, smör och kanske enstaka grönsaker om du nu vill det i ett par dagar. Jag hade själv problem att gå ner pga mejeriprodukter.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.