Jag ger upp snart!

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #366
  AvatarGlaston
  Deltagare

  Jag har ätit LCHF sedan början av augusti och har i princip inte gått ner något. Jag tycker inte att jag fuskar. Det enda jag unnar mig extra är något glas vin i veckan. Då tar jag 1/2 glas till middagen ibland. Annars är jag rätt strikt. Ingen ris, pasta, bröd (utom finn crisp och flatbröd), inga under jord grönsaker (nån morot har jag ätit), ingen frukt, inget godis. Äter smör, ost, kött, nötter, grädde och ovan jord grönsaker. Borde väl gått ner något? Jag har ca 25 kg övervikt, så det finns att ta av 🙂 Nu har jag inte mätt mig men kläderna sitter lika tight så jag tror inte det blivit nåt där heller.
  Vad ska jag göra? Motivationen tryter. När man läser om alla som 'rasat' i vikt av den här kosten, och här händer inget! :'(

  #8735
  Avatarcastru
  Deltagare

  Gå igenom noga vad du äter, skriv gärna ner allt du stoppar i dig under en dag eller två så kan vi kanske se om det finns något där som är fel.

  #8729
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Ja, det tycker med du skall göra. Har du gåttt upp i vikt? eller står du still med vikten? Minska på mjölkprodukter där kan du med pröva…

  #8738
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Treva inte i mörkret, skriv inte bara upp vad du äter utan räkna på vad din mat innehåller; energi, protein, fett o kolhydrater. Om din kropp lägger ner sån möda på att streta emot får du lägga ner ännu mer möda på att överlista den.
  Det är nog ingen promenadseger du kan se fram emot, det är inte alla förunnade att rasa i vikt. Men det är trevligt när det hackar sig ner också, dessutom lite hälsosammare för kroppen.

  #8734
  Avatarcastru
  Deltagare

  Det finns väl inget syfte med att skriva en lista om man INTE går igenom den efteråt?

  #8742
  Avatarchle
  Deltagare

  Hej! Jag är ny här, men känner igen problemet med tji viktnedgång. Jag har hållit på i tre och en halv månad nu och bara gått ner 3 kg. De försvann efter 3 veckor men sen är det stopp. Men underligt nog så har jag minskat i omfång över hela kroppen och blir sakta men säkert smalare och har minskat en storlek på kläderna. Nu undrar jag naturligtvis hur detta är möjligt utan att det syns på vågen. Jag är (kvinna) 164 cm och väger nu 69 kg, men hade tänkt gå ner till 59. Dessa 10 kg känns oändligt långt borta.
  Jag har läst att man får mer muskler istället för fett med lchf och muskler är tyngre. Men någon gång måste det väl ändå synas på vågen. De sista tre månaderna har vikten stått helt stilla.

  #8741
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  LCHF är bra för viktnedgång, menn det är ingen mirakelkur. Du måste fortfarande göra av med mer än du äter. Har vi ständigt fettsyror i blodet från maten så finner kroppen ingen anledning att ta från fettdepåerna.
  Däremot är det mycket svårare att lägga på sig fett vid lchf kosten.

  #8743
  Avatarankigadh
  Deltagare

  Hej,
  Är det mängden fett man stoppar i sej som gör viktnedgång, jag trodde det var 0 kh??
  Hur mycket fett skall man äta per dag ungefär i så fall?
  För 2 år sen gick jag ner 10 kg (på 2 månader)med s.k GI-metoden enl. Dr Dalhström och jag räknade inte fettintag utan tog bort allt som innehöll kh, förutom finncrisp.
  Jag har inte settt detta forum förrän idag, men det är glycemisk index det handlar om, eller hur?

  #8733
  AvatarBia
  Deltagare

  ”Du måste fortfarande göra av med mer än du äter. Har vi ständigt fettsyror i blodet från maten så finner kroppen ingen anledning att ta från fettdepåerna.” så skriver GLUT-4…..

  Vad menar du ?? Motion eller vad ??

  #8737
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  men det är glycemisk index det handlar om, eller hur?

  Nej, inte när det gäller LCHF.
  Äter man enligt GI-metoden äter man kolhydrater men man väljer livsmedel med lågt glykemiskt index. GI-värdena hittar man i diverse tabeller på nätet. GI-metoden är alltså helt inriktad på livsmedels förmåga att höja kroppens insulinproduktion.
  Äter man enligt LCHF äter man helst inga kolhydrater alls utan ersätter kolhydraterna med fett. Idealet är alltså mycket fett o så få kolhydrater som möjligt. Många reagerar så att ju mer fett de äter ju mer kroppsfett förbränner de o de går ner i vikt.
  Ska man jämföra ett livsmedel ur GI- o LCHF-perspektiv kan man ta det intressanta fruktsockret. Det har ett lågt o bra GI-värde = 22 OK att äta. Men det innehåller 91,7 g kolhydrater/100 g o det finns ingen LCHF:are på jorden som skulle drömma om att äta det.

  #8740
  AvatarGLUT-4
  Deltagare
  Quote:
  ”Du måste fortfarande göra av med mer än du äter. Har vi ständigt fettsyror i blodet från maten så finner kroppen ingen anledning att ta från fettdepåerna.” så skriver GLUT-4…..

  Vad menar du ?? Motion eller vad ??

  Mer motion eller mindre mat, välj själv. Resultatet är det samma 🙂

  #8732
  AvatarBia
  Deltagare

  Visst kan det funka så också…. MEN, det behövs inte…. Du går ner i vikt ändå om du bara äter det du är skapt att äta (säger Skaldeman). Han är väl ett levande bevis för det !!

  Du kan läsa eller gå o lyssna på Skaldeman han har en egen teori som verkligen her fungerat på honom….

  Några utdrag från:
  http://www.skaldeman.se/s5-index.html

  Svar på några vanliga frågor
  1. Hur kan man gå ner i vikt genom att äta massor av fett?
  Svar:
  Skälet är att fett stimulerar fettförbränningen. Ju mer fett vi äter, desto mer fett bränner vi. Förutsättningen är dock att vi inte samtidigt äter socker. Kombinerar vi fett och socker så går vi upp i vikt

  2. Hur viktiga är kalorier?
  Svar:
  För den som äter sig ner i vikt är kaloriintaget ointressant. Vi måste ofta öka intaget för att få fart på förbränningen.

  Ur aftonbladet…..
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article267656.ab

  Skaldeman säger:

  Satsar vi på den köttbaserade kost som vi är avsedda att äta, så får vi den kropp och den hälsa som vi är avsedda att ha. Även om vi väljer att inte motionera. Det har jag själv upptäckt och det kan alla andra tjockisar upptäcka också.

  Själv har jag vägt över 140 kilo och är något under medellängd. Jag räknade kalorier och gick till sängs hungrig, men jag blev bara fetare.

  När jag så småningom insåg att det handlade om förbränning förvandlades mitt liv. Plötsligt kunde jag äta mig mätt och ändå gå ner i vikt. Andra tjockisar kan göra samma sak. Men då måste du börja med att lägga myndigheternas kostråd åt sidan!

  #8731
  AvatarBia
  Deltagare

  Hur går det för dig Glaston ?? Sker det nått i rätt riktning ?
  Har du läst någon av Skaldemans böcker eller Dr. Dahlqvists ? Det finns en hel del bra där.
  Lycka till….

  #8739
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Bia:

  Något som uppmärksammats inom läkemedelsindustrin är att de flesta läkemedel är utvecklade för och testade på män. Vilket senare har visat sig att det inte fungerar lika på kvinnor i alla tillfällen. Vi är alla unika trots att vi har mycket gemensamt.
  Jag tror (ja det är min högst personliga åsikt) att vi svarar olika på kosten, oavsett vilken kost vi äter. Vissa rasar i vikt av lchf, andra inte. Vad det beror önskar jag att jag hade ett enkelt svar på. Att äta massor med fett (långt över energibehovet) kanske fungerade utmärkt för din guru och många där till, men jag tror inte det hjälper alla. En väldigt enkel och ofelbar logik är att äta mindre än man gör av med så går man ner i vikt. Uppfyller man samtidigt kroppens behov av protein så minimerar man nedbrytningen av muskler.

  Bifogar ett par länkar till vad andra anser om saken:

  Vad kostdoktorn säger: http://www.kostdoktorn.se/viktnedgang/svart-ga-ner-i-vikt#10

  Vad Dahlqvist har att säga om saken: http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/bantning_med_lchf

  #8736
  Avataragnetasch
  Deltagare
  Quote:
  Du går ner i vikt ändå om du bara äter det du är skapt att äta (säger Skaldeman)

  Det är ju förstås tvetydigt. Nu misstänker ju forskarna att vi härstammar från en urmoder som gick omkring i träden o åt frukt, inte någon stäppspringande köttätande apa. Det kan alltså bli så att Skaldeman menar att vi ska äta bananer 😉
  Skaldeman har den egenskapen att han går ner i vikt genom att äta fett, många andra gör det inte. Läs på kolhydrater iFokus om dem som måste räkna kalorier också.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.