Jag levde på mackor.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4163
  AvatarPlainPetra
  Deltagare

  Jag har ätit Lchf i tre veckor. Man kan säga att jag halkade in på det här eftersom jag är för lat för att laga mat, jobbar mycket äter det som finns i närheten som går fort. Tar sällan lunch alls, hoppar över frukost nästan jämt och äter allt jag kommer över sent på kvällarna. Så när min faster erbjöd sig att laga lunch till mig varje dag så hakade jag på med en gång:) Lchf-lunch. Vilket medför att jag måste hålla lchf till frukost och middag med för att inte gå från tjock till fet. Nu kallar jag faster för min livscoach och jag har tack vare henne fått bra mat-rutiner och större förståelse för bra mat. Vet inte om jag går ner något men jag känner mig iallafall aldrig hungrig i onödan och behöver inte gå ut och leta igenom skafferiet på kvällarna. Det var lite historia, nu till frågan: Får man äta Gi-bröd i måttlig mängd när man hållit en strikt diet ett tag?

  #64303
  AvatarMynlen
  Deltagare

  Man får göra allt man vill. Det är upp till dig hur du vill ha det.
  Det finns inga 100% regler till LCHF, något av det bästa med LCHF.
  Principen är att man byter ut kh mot fett. Hur mycket kh man sen äter, är upp till dig och vad som passar dig.

  Om GI vet vi här annars väldigt litet så om ditt bröd har jag ingen aning. Men tror du du kommer att trivas med det, gör det då och se hur det fungerar för dig!

  #64304
  Avatarwar
  Deltagare

  Om nu GI brödet innehåller mycket få eller inga kolhydrater så är det ok, kanske tom intressant för oss.

  #64302
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Vad är ”GI-bröd”? 🙂 Det kan ju vara lite vad som helst. Grejen är att om du äter lchf-mat med mycket fett och sen dessutom får i dig mat som innehåller för hög halt kolhydrater så går du upp i vikt i stället för ner – så om brödet innehåller mycket kolisar är det nog bra att undvika eller äta i måttliga mängder.

  #64305
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Hej PlainPetra!

  Välkommen hit! 🙂

  Önskar att jag hade en faster som livscoach och som kunde laga mat till mig! Vilken lyx! 🙂

  Jag är väldigt skeptisk mot allt vad bröd heter. Det finns ju LCHF alternativ som oopsies, lembas etc. Fast dom får man ju baka själv, så jag som är lat när det gäller matlagning har inte testa någon av dem. 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.