Jag står still. Vad gör jag för fel?

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Jag står still. Vad gör jag för fel?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #860
  AvatarEl Barto
  Deltagare

  Har nu kört i ungefär en månad. I början gick det jättebra och jag rasade tre kilo på två veckor. Sedan dess har jag stått still.

  Jag är långt ifrån normalviktig så det kan knappast vara så att jag hamnat på någon normal nivå (183 cm 97 kilo). Eftersom jag har stått stilla så började jag igår räkna ut hur mycket jag käkat.

  Konstaterade att jag igår hamnade på 33.4 g kolhydrater, vilket var en (troligtvis) högre siffra än normala dagar då jag igår unnade mig en halv öl. Tar man bort ölen hamnar jag på 23.4 vilket torde vara en mer normal dag.

  Äter jag för mycket kolhydrater?

  #12912
  AvatarKromad
  Deltagare

  Hej!

  Under 20g kh/dag bör du hålla dig för en stadig viktnedgång.
  Unnar du dig en halv öl ofta? Eller kanske en smörgås då och då? Allt sånt där spelar in om du hamnar i ketos eller inte…

  Skriv gärna upp vad du äter en normal dag så kan säkert flera här säga vad du eventuellt gör fel.

  #12908
  AvatarEl Barto
  Deltagare

  Öl har hänt vid sammanlagt tre tillfällen på fem veckor, aldrig bröd.

  Det enda jag spontant kan komma på kan vara att jag ätit lite frysta (egenplockade) bär lite då och då, dock inga större mängder.

  Har börjat skriva upp vad jag äter nu och ska försöka räkna kolhydrater mer noga.

  #12911
  AvatarKromad
  Deltagare

  Äter du mycket mejeriprodukter som tex, fil, yoghurt, mjölk, ost mm kan även det bromsa upp. Samt om du dricker väldigt mycket kaffe/the och har i grädde i detta. En del klarar av en massa grädde…en del klarar mindre.

  #12907
  AvatarEl Barto
  Deltagare

  Det där med kaffet skulle kunna vara en bov i dramat. Dricker tyvärr alldeles för mycket kaffe och med med mjölk eller grädde, borde se över den biten.

  #12910
  AvatarKromad
  Deltagare

  Jag dricker också alldeles för mycket kaffe när jag är hemma på ledigvecka men när jag har arbetsvecka brukar det bli mycket mindre kaffe och då går jag ner snabbare i vikt än på ledigveckorna så det kan mycket väl ha ett samband.

  #12909
  Avatartezzan
  Deltagare

  Jag har oxå stannat av, men har minskat lite i cm. Vill gärna ha tips på vad ja ska äta för att snabba på allt. Nu består frukost av 2 kokta ägg med majonnäs, kaffe med grädde, på helgerna blir det 2 stekta ägg och 3 skivor bacon. Lunch äter jag matlådor på senaste tiden har det blivit en hel del Mousaka från lchf kokboken., en del grekisk sallad. Middag, en stekt köttbit med bea och ibland har jag sparris eller broccoli till. mellanmål på jobbet blir det babybel ost el ölkorv. dricker kanske 2-3 koppar kaffe per dag. Ibland äter jag turkisk yoghurt, oftast som tzatziki. Jag vill ha hjälp att hitta en bra balans där jag får i mig tillräckligt med fett och minimalt med kolhydrater.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.