jo färre desto bättre?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1208
  Avatarelinos
  Deltagare

  Jag är inne i en period där jag drar ner på kolhydraterna så mycket det bara går. Det resulterar i att min kost mest består av smör och kött (ca 65 g smör / dag och 600 g kött). Jag får i mig ungefär 1200-1500 kalorier / dag men jag tycker viktnedgången går segt alltså. Jag tränar fem gånger i veckan så rent tekniskt borde det ju flyta på ganska bra? Någon som vet ungefär vad jag kan göra för fel? Jag brukar sprida ut det under 4 mål om dagen.

  Äter jag för lite av något eller vad tror ni kan vara felet?

  #16413
  AvatarTritina
  Deltagare

  Akta dig för att äta för lite. Har väldigt kort erfarenhet av LCHF men väldigt långerfarenhet av träning och för lite mat. Kroppen ställer in sig på svält och då sparar den allt. Om du blir trött, inte okrar träna som vanligt och är hungrig. ÄT MER!

  jag höll på och höll igen på allt i tio års tid tränade på elitnivå (cykel) och kunde likförbenat inte tappa ett gram. Däremot sjönk mina prestationer hela tiden. Nu har jag en kropp som är helt paj i funkitonen och måste börja om och vara mer snäll mot mig själv.

  Lycka till.

  #16411
  Avatarelinos
  Deltagare

  Tack för tipset. Jag har börjat äta lite grädde / dag och får upp kalorierna till 1500-1600 känns bra och jag är mätt. Tyckte själv det var lite väl lågt där ett tag.

  #16412
  AvatarTritina
  Deltagare

  Tycker fortfarande att det låter lite lite men prova, mår du bra och träningen går framåt så är det nog rätt.

  Står du still i träningen, vikten inte går neråt prova med att faktiskt äta lite mer. Speciellt om du känner dig hungrig inimellan.

  Jag är ju fortfarande nybörjare inom LCHF men har gått ett par ronder i pluggringen över näringslära i övrigt och mycket där kan faktiskt överföras till LCHF också. All gammal kunskap är inte fel

  #16410
  Avatarelinos
  Deltagare

  Ja jag tänkte mig ungefär 1600 som minimum. Men med max 4 kolhydrater / dag. Känns bra än så länge så får hoppas det fungerar 🙂

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.