Jogga 2 ggr per dag

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1575
  xstina89
  Deltagare

  Om man går på lchf,inte äter mer än 5 kolhydrater per dag.

  Och sen joggar man i en timme på kvällen.

  Jag förstår man går ner i vikt men vad händer om man börjar köra en morgonjogginrunda? Alltså man joggar två ggr om dagen, först på morgonen och sen på kvällen, då borde man ju bara rasa i vikt.

  Måste man styrketräna nån gång i veckan om man går på lchf och vill bli vältränad?

  Jag joggar för det är skönt och kul men också för viktnedgång såklart 🙂

  #24281
  toru
  Deltagare

  Jag tror inte att det kommer göra någon jätteskillnad för vikten. Men det kanske beror lite på hur man ligger till från början. Jag tappade mina första 45-50 kg i princip helt utan extra motion. Så mycket jogging tror jag drar upp din hunger så du kanske äter mer. Men testa gärna att mäta ordentlig vad du äter under några veckor när du bara joggar en gång. Sen kör du två gånger per dag några veckor och ser om du äter mer. Vore spännande att se hur det går då jag själv funderar på att trappa upp motionerandet en aning.

  #24285
  Smogz
  Deltagare

  Jag körde pump-pass när jag tappade som mest vikt. Dels tycker jag att det gav mig en snabbare viktnedgång och dessutom kändes det som att även efter min träning trappades ner så kunde jag fuska ganska rejält utan att gå upp igen. Dvs jag har en känsla av att min fettförbränning fortsatte på en högre nivå även efter jag slutat träna. Nu vill jag förstås inte rekommendera att du ska sluta träna pga att du fortsätter förbränna ändå.

  Men jag tror att 2 jogginpgass per dag är ohållbart i längden, om man inte är en sån som mår dåligt om man inte får röra på sig extremt mycket . Med LCHF så går du ner i vikt ändå, även utan träning kommer du att nå din idealvikt. Se träningen som en bonus, nått du kan göra bättre pga LCHF och i takt med din viktnedgång.

  #24286
  emc
  Deltagare

  Återhämtar man sig verkligen ordentligt efter ett hårt joggingpass på lchf?

  #24283
  mctrollet
  Deltagare

  japp… iaf verkar ferry göra det;)

  #24284
  Smogz
  Deltagare

  Behovet av återhämtning blir inte heller lika tydligt då du gör av med fett även när du tränar, du har redan energin i kroppen så att säga så du återhämtar direkt. Det blir inte som när man käkar snabba kolhydrater att du måste tillföra massa kolhydrater för att ladda upp kroppen. En kropp i ketos laddar så att säga redan under träningspasset och fortsätter efteråt.

  #24282
  qwe
  Deltagare
  Quote:
  då borde man ju bara rasa i vikt.

  Måste man styrketräna nån gång i veckan om man går på lchf och vill bli vältränad?

  Ja, då bränner du flera kalorier och rasar snabbare i vikt förutsatt att du inte äter mera.

  Måste? Vad menar du med vältränad? Om du menar se ut som Brad Pitt, nej då måste du bara gå ner i vikt. Pratar du R Coleman så krävs det betydligt mer styrketräning än så… o MYCKET specialpiller. 😉

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.