Jordnötssmör!

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #496
  Avatargodfett
  Deltagare

  Jag undrar om man får äta lite jornötssmör när man äter LCHF kost? Den innhehåller ju inget socker… Någon som vet?

  #9721
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Även om det inte är socker i jordnötssmöret är det väl kolhydrater i det? I en annan tråd visste någon att Kung Markattas jordnötssmör innehåller 7,6 g kolhydrater per 100 g. Lite väl mycket va?
  Det är ingen som kan förbjuda dig att äta jordnötssmör, det är din dagliga dos kolhydrater som bestämmer.

  #9722
  AvatarSteffe
  Deltagare

  Om man bara tar lite så är det nog rätt lugnt, men som agnetasch sa så innehåller det ju en del kolhydrater.

  #9723
  Avatargodfett
  Deltagare

  Tack för svaren, jag är nybörjare och måste fråga 🙂

  #9718
  Avatarhelen
  Deltagare

  Hahaha..jag brukar slå i nån av mina böcker för att kolla kolisinnehåll i olika produkter som jag helt plötsligt kan bli sugen på… Hmmmm, kan jag äta jordnötssmör??? Enligt boken ”Ät fet mat” av Litsfelt så innehåller den 15,nåt och då räknade jag ut att om jag åt MAX 50 gram så har jag ju massor av kolisar över till annat den dan…hahaha

  Så jag bestämde att nästa gång jag är i affären kan jag iaf läsa på burkarna och se om det finns nån som jag kan prova!!

  Annars brukar jag bara gå till de hyllor med ”bra” varor… bara för att undvika faror… haha, konstigt att man vill tänja på gränserna trots att man mår så bra UTAN kolisar och man dessutom går stadigt ner i vikt!!!

  #9720
  Avatarcathrine
  Deltagare

  jag tycker man kan bra äta kung Markattas jornötssmör, det gör många andra med. Man tar 1 tsk-1msk oftast på ”smörgåsen” och 7,6 på 100g så det är inte så farligt.

  #9717
  Avatarhelen
  Deltagare

  Det fanns många jordnötssmörburkar att välja på och de flesta innehöll allt möjligt faktiskt. Men jag hittade en ekologisk som innehöll 99,3% jordnötter och resten havssalt. Jag slog till direkt- och jag tar en tesked och äter som en ”klubba” vid riktigt krisiga tillfällen… 😉

  (Sen fick man skriva på burken vilket datum man öppnade den för den håller bara två månader efter öppning..)

  #9719
  Avatarcathrine
  Deltagare

  Vad bra att göra det när man ser just då som man kanske inte har i sin egen butik. Jag har också ett ekologiskt finmalet jordnötsmör med 99,5% nötter och 0,5 himalayassalt, mycket god är den. Äter sällan den …för jag glömmmer att jag har den i skåpet ;D

  #9724
  Avatarwillas
  Deltagare

  Jag gör exakt som helen! En tesked är himmelskt gott och duger bra som godis. Jag använder också det ekologiska med bara nötter och salt.

  #9726
  AvatarSaris
  Deltagare

  Vad är det för underbart lågkh-jordnötssmör ni har hittat? Var finns det nånstans? Vet att det är en gammal tråd men nån kanske vet!

  #9725
  AvatarHakis
  Deltagare

  Jag hittade min burk i en vanlig ica-butik som inte har allt man kan tänka sig sortiment. Så kolla bland burkarna i din ”vanliga” butik 🙂

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.