Julstämning med LCHF ?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #474
  AvatarGLUT-4
  Deltagare

  Nu börjar det närma sig de mysiga tiderna med levande ljus och glögg med pepparkakor/lussebullar för alla andra. Men hur gör vi?
  Egen glögg borde man kunna göra, men finns det några substitut för lussebullar och pepparkakor? Vet inte om jag klarar mig utan det 🙂

  #9561
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Glögg ska jag göra på BOB´s osockrade svarta vinbärsdryck, apotekets glöggtinktur, flytande suketter + lite vodka.
  Några bullar blir det inte men en saffranspannkaka med lite hallon o vispgrädde ska jag fira Lucia med.
  Pepparkakor är ett måste, dom kan man inte förfalska. Men köper man några med stark pepparkakssmak äter man kanske inte så många. Samma effekt uppnås nog om man lägger ett lass fet ädelost på varje pepparkaka.

  #9558
  AvatarNoFruit
  Deltagare

  Det där med saffranspannkakan var en smart idé! Själv så hoppar jag nog över hela fika-delen. Av den vanliga julmaten så behöver man ju nästan bara avstå potatisen, det mesta funkar ju bra med LCHF.

  #9559
  AvatarKarinSch
  Deltagare

  Eftersom julen är en stor högtid i vår familj kommer vi på julafton att äta precis det som vi brukar, vilket i kolhydratväg innebär min egen senap med jättemycket socker, men om man lyckas få i sig en tsk senap så är man duktig, den är sååå stark, så det är ok. Skinkan ska också vara sockersaltad (egengjord), köttbullarna ska kryddas med ingefära, nejlikor, kryddpeppar och lite honung (receptet är från min mormor och det brukar gå åt 6 kg varje jul), min dotter som var vegeterian i 4 år åt köttbullar varje jul, hon kunde inte låta bli dem. Bruna bönor och brunkål ska också lagas traditionsenligt, liksom risgrynsgröten. Glögg ska vi ha (fast utan russin), kaffe med kakor och Bailys eller whiskey och frukt och godis.
  Sen får barnen dela upp resterna och ta med hem till sig och vi får återgå till fettmaten.
  Endast skinka och senap ska vi behålla och äta även de andra dagarna.

  #9560
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Jag är väldigt förtjust i lutfisk, men det kan man ju knappast äta utan vit sås,potatis o ärtor. Men man kan kanske göra en lutfiskpudding? Kokt lutfisk i bitar, ägg o grädde. Denna pudding äter man sen med stött kryddpeppar o smält smör. Yes!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.