Kalorier per krona

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3724
  AvatarFranke
  Deltagare

  Har haft idéer ett tag på en sida som listar Kalorier per krona, ungefär som http://www.apk.se (alkohol per krona). Kul hjälpmedel för tex fattiga studenter som försöker äta LCHF som dyker upp ibland!

  Jobbat med en sån sida ett tag nu och en första version är klar, kika gärna in på in på http://kalorierperkrona.appspo?t.com! Om du har ett Googlekonto så kan du hjälpa till att lägga in priser, vilket är väldigt uppskattat! Tips på förbättringar vore också kul, funderar på saker man kan lägga in för att hjälpa just LCHF:are, tex kanske en extra kolumn med en viktad poäng som ser på mängd kolhydrater och fett jämfört med pris.

  #57208
  AvatarFranke
  Deltagare

  Uppdaterade just sidan med en speciellt LCHF-vy som visar bland annat gram fett per krona, samt en speciellt LCHF-poäng jag definerat som gram fett – kolhydrater*3. Tanken är att positiva poäng är ”ok” enligt LCHF, medan negativa är mindre bra (ned till -300 poäng för rent socker).

  #57210
  Avatarseparationroad
  Deltagare

  oj vad bra 😀 jag själv är inte jätteinsatt i utvecklig av sånthär så jag lämnar det till andra, men en fundering; vissa livsmedel står som 0 kr i pris, det innebär väl att det är inte är inlagt än? 🙂

  som sagt, sjukt bra initiativ 😀

  #57207
  AvatarFranke
  Deltagare

  yes, precis som du säger. Kanske ändrar det senare, då det inte är helt uppenbart i vissa fall.

  #57203
  Avatartoru
  Deltagare

  Riktigt kul idé. Kanske Skaldemanratio per kr? Iofs ungefär samma som LCHF-poängen, men inte riktigt…

  #57206
  AvatarFranke
  Deltagare

  Lade faktiskt in den först, sen insåg jag att jag inte tycker om den alls. Jag menar, protein räknas som lika dåligt som kolhydrater?? Samt, vad gör man om kolhydrat+proteininnehållet är 0?

  #57205
  AvatarFranke
  Deltagare

  Uppdaterat sidan lite med ett nytt avsnitt med en energisammanfattning! Den visar energiprocent för alla livsmedel, samt färgkodar varje livsmedel enligt hur lämpligt det är att äta för viktnedgång enligt LCHFs alla regler!

  #57209
  AvatarWoho
  Deltagare

  Det här är ju kalas för studenter som mig! Är lite oroad över matkostnaderna. Tack!

  #57204
  AvatarFranke
  Deltagare

  Som tack kan du fylla i lite priser så databasen växer!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.