Kan man äta för mycket smör??

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2719
  AvatarSonja Bjork
  Deltagare

  Kan man äta för mycket smör som LCHFare?

  #42435
  AvatarDaniel123
  Deltagare

  Ja.

  #42436
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Klart man kan, men det är vanligare med för lite;)

  #42440
  AvatarSonja Bjork
  Deltagare

  Jag misstänker att jag äter för lite över lag.

  Jag har svårt för att äta frukost, dricker helst bara kaffe. Om jag äter frukost blir det ca 1,5 dl fil med solroskärnor och linfrön i eller 2 stekta ägg i smör och 0,5 pkt bacon. (men det får jag tvinga i mig i så fall)

  Hur viktig är frukost för LCHFare?
  Övriga måltider går bra tycker jag men jag äter nog lite för lite kött…

  #42437
  AvatarMsHisingen
  Deltagare

  Frukosten är inte viktig, ät när du är hungrig. Du ska inte behöva äta mer kött (el protein) nu än innan, bara byt ut kolhydraterna mot fett.

  #42434
  AvatarDaniel123
  Deltagare
  Quote:
  Jag har svårt för att äta frukost, dricker helst bara kaffe. Om jag äter frukost blir det ca 1,5 dl fil med solroskärnor och linfrön

  Det låter inte som en vidare bra frukost att tvinga i sig ur ett LCHF-perspektiv. Köp cocosa på din närmsta hälsokostaffär och ta en eller två skedar i kaffet så får du i dig en massa fett utan att för den delen trycka i dig frukost. Jag köpte det igår efter tips på forumet här, och var först lite obekväm vid tanken att ha cocosfett i kaffet, men det smakade absolut ingenting alls. Jag märkte även att man faktiskt blir lite mätt på en kopp kaffe med cocosa i, och mättnaden håller i sig bra.

  Quote:
  Hur viktig är frukost för LCHFare?

  Det är nog ytterst inviduellt. Jag har aldrig varit en frukostmänniska så jag har bra med ork dom första timmarna på dagen på bara kaffe. Vissa människor fungerar inte utan mat i sig, och för dom blir det då viktigare. Kroppen har ingen klocka, så bara du får i dig tillräckligt med energi totalt sett så spelar det egentilgen ingen roll när eller hur du stoppar i dig energin. Det där med att frukosten skulle vara ett livsviktigt mål med mat stämmer inte, inte för alla iallafall. Drick du ditt kaffe med cocosfettet i så står du dig bra fram till lunch!

  Quote:
  Övriga måltider går bra tycker jag men jag äter nog lite för lite kött…

  Vad äter du då?

  #42439
  AvatarSonja Bjork
  Deltagare

  Jag äter lite kål av något slag som jag kokt en liten stund och sen fräst upp med smör (eller kokta kålgrönsaker med smörklick på) och protein av något slag till det.
  Eller en LCHF-gryta med kokosmjölk el creme fraiche och typ strimlad vitkål stekt i smör.

  Jag blir fort mätt av den här maten och tycker jag står mig bra. Blir inte sugen mellan målen heller. På kvällen slinker det ner en bit brieost som oftast.

  #42438
  AvatarSkold29
  Deltagare

  Om du bara dricker kaffe, ta en tesked smör i kaffet. Ger ingen smak, om du inte tar extra saltat. Det ger en mättnad och kaffet blir lite lenare att dricka. Trodde inte alls på det när jag hörde det första gången, men nu saknar jag smöret i kaffet om jag inte har det på morgonen. :-*

  Angelica

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.