KAN MAN ÄTA GRÄDDFIL?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1523
  Avatarxstina89
  Deltagare

  Lite dum fråga kanske,men jag är nybörjare. Ska äta till middag alaska pollock och broccoli gratäng med riven ost på nu men hitta en gräddfil i min kyl,kan man äta gräddfil?
  Det står så här
  näringsvärde per 100 g (cirka 1 dl)
  energi 550 kj/150 kcal
  protein 3 g
  kolhydrat 3,5
  varav sockerarter 3,5.
  fett 12,5 g

  Tacksam för svar.
  vad kan man istället för gräddfil ha?har ingen grädde hemma..

  #22216
  AvatarAnettan
  Deltagare

  Ja det kan du men allt beror på hur mycket du ätit tidigare på dagen och hur strikt du är. Rikta alltid in dig på max 5gr/100 av kolhydraterna..

  #22214
  AvatarKarla
  Deltagare

  Det beror helt och hållet på hur mycket kolhydrater du har ätit tidigare under dagen och hur mycket gräddfil du har tänkt äta. Max 20 gram totalt per dag bör du sikta på, sen är det bara att addera. 😉 Och jag hoppas verkligen du har fått i dig tillräckligt med fett tidigare idag, för den där middagen ser rätt mager ut. 8)

  #22215
  Avatarxstina89
  Deltagare

  Tack.
  Jag tar det säkra före det osäkra. Skippade helt gräddfilen,gick o köpte lite vispgrädde istället och la i. Som frukost åt jag bara ett ägg för jag mådde verkligen illa och hade ingen större matlust. Men imorgon blir det bättre frukost,har köpt hem ägg och bacon ,tänkte göra en god omelett.

  Ni vet ingen bra sida där det finns strika lchf recept på?

  #22217
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  klart man kan äta gräddfil i måttliga mängder… men bättre är kanske creme fraiche eller smetana… gör en kall sås på din gräddfil och blanda i majonäs=)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.