Känner mig dålig. Ja klarar ingenting :'(

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Känner mig dålig. Ja klarar ingenting :'(

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4819
  Avataryohannaeb
  Deltagare

  >:(ASSÅ JAG ÄR SÄ BESVIKEN PÅ MIG SJÄV. Det här är bara 2a dagen ja kör på lchf i jag har redan storfuslat med godis. Mycket! Jag mådde illa av allt fett igårkväll i inatt sov jag dåligt så ja va supersugeb på något surt/sött idag och föll dit. Ååh de känns som om jag vill ge upp nu men jag har ju lovat mig sjäv i fortsätta! Svårt….

  Behöver peppning och 4 kg neråt!!

  #74269
  AvatarJannebananen
  Deltagare

  Nej det är inte svårt, du är helt enkelt inte tillräckligt villig! 8)
  Bestäm dig för att vara hård mot dig sjävl EN VECKA!
  Du kommer få resultat, minska vikt i vatten och i fett
  Du kommer få mer motivation av detta
  Du kommer känna dig mindre svullen
  Ev. kommer du känna dig piggare och lite gladare
  Du kommer då vilja fortsätta köra LCHF

  Jag skulle i ditt läge försöka äta mkt fett, för att på så vis ”kapa” sötsuget. Om det är svårt för dig skulle jag i ditt ställe äta mkt protein, fisk, fågel, kött och ägg, blomkål, brocolli, gurka, tzatsiki, majjo osv…

  Så hoppa upp på hästen igen, gör om, gör rätt! ::)

  #74268
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Allt handlar om vilja. Är man sockerberoende och ibland, eller ofta för den delen, hetsäter sötsaker så gäller det bara att ge sig fan på att man inte ska det. Bestäm dig för att du ska köra en vecka och utvärdera efter veckan vad som var bra och vad som var dåligt, sedan korrigerar du inför kommande vecka. Se det långsiktigt, ha tålamod och ingtroducera din nya livsstil stegvis, ta en vecka i taget. Sew till att bestäm kvällen innan morgondagen, vad och när du ska äta och se alltid till att ha bra basvaror hemma så att det blir lätt att fixa i ordning. Med kött, fisk, ägg, fågel och grönsaker kommer du långt och kan alltid komponera ihop en bra måltid. Det är också viktigt att du faktiskt äter ordentligt. Ofta är det vanligt att tänket ”jag måste äta pyttelite” sitter i huvudet hos folk som försöker gå ner i vikt.

  Att väga och räkna på din mat kan vara bra i början så att du har koll på hur mycket du får i dig 🙂

  #74271
  Avataryohannaeb
  Deltagare

  Tack! Känns lite bättre nu. Jag tror jag ska äta mer grönsaker också för att variera lite då jag blir lite illamående att BARA äta flott. Vill liksom ha lite färg på maten 😉

  Förresten, hur är det med tuggumin och LCHF? Man får ju inte direkt en lovande andedräkt…
  och CITRONVATTEN? Tycker det är sjukt gott. Kan jag dricka ett glas på morgonen ?

  #74265
  AvatarMynlen
  Deltagare

  tuggummi har ganska mycket kh, även den med sötningsmedel, och eftersom det är sött kan det trigga sötsuget. Jag avråder det men det finns det som använder det.

  Citronvatten borde inte vara ett problem. Om det inte är halva glaset citron vill säga 🙂 men litet citron i vatten, det borde väl gå.

  #74267
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Jag tuggar tuggummo jätte ofta men spottar ut saften som blir i munnen av skalet på tuggummit, tills det är helt torrt, då får jag inte i mi varken kalorier, kolhydrater eller sötningsmedel. Tuggar mest eftersom att det blivigt ett slags tix att alltid tugga för min del, då jag mer eller mindre har tuggat rejält med tugummi under hela livet.

  Loka dricker jag väldigt mycket, oftast med citron eller päronsmak.

  #74270
  Avataryohannaeb
  Deltagare

  okej! Men en sak till. Går jag bara ner i vikt om jag NOLLAR? vet inte om jag klarar det alltså.. måste nästan äta typ 5-10 kh per dag

  #74264
  AvatarSolile
  Deltagare

  Nej nej nej! Du behöver inte NOLLA! Jag äter 5-10 KH/dag ungefär. Vissa dagar mindre, men oftast ligger jag där. En del kan äta upp till 20KH/dag och ändå gå ner i vikt. Du får testa dig fram, men att nolla är ganska svårt faktiskt. En del kör sk fakir ibland, dvs så nära noll som möjligt för att försöka få lite fart efter en platå. Men testa att köra 5-10 KH/dag du, om du trivs med det så kör bara!

  #74266
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Vikt tappar du när du hamnar på en negativ energibalans, hur mycket kolhydrater du äter bestämmer du helt själv utefter vad du trivs bäst och mår bra med.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.