Känner mig mätt och illamående! (LCHF + concerta)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Känner mig mätt och illamående! (LCHF + concerta)

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4147
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Hallå där! Har lite funderingar som jag håller tummarna för att någon här kanske har några reflektioner eller tips kring? 🙂

  Idag började jag äta concerta igen efter att ha haft ett uppehåll (pga strul med flytt mellan BUP och vuxenpsyk) i sommar och nu på kvällen känner jag illamående och NOLL hunger. Med tanke på att det nu gått tre-fyra timmar sedan middagen borde jag ju vara lite hungrig, men istället känner jag för att kräkas när jag tänker på mat. Till viss del beror det nog på att jag ätit bra med fett idag och så men känslan av att vara illamående-mätt känner jag så väl igen från första gången jag började äta concerta. (Då gick jag ner ~30 kilo på 5-6 månader och det är bland det obehagligaste jag gjort, KUNDE inte äta och orkade INGENTING under de månaderna.. Åt kanelknäcke för att jag var tvungen!)

  Jag har dock inte möjlighet att rådgöra om medicinen med läkare riktigt ännu men jag ska be om att få minska till det minsta möjliga då jag inte har ”svår” ADHD och känner mig oskärpt och seg när jag äter medicinen. Nu när jag äntligen haft ett uppehåll och har något att jämföra med!

  Hur som helst, fram till att detta går till sig (kan ta en vecka, kan ta längre och med tanke på att jag inte vet) måste jag ju fråga då jag faktiskt måste äta! Så jag undrar om någon av er har bra tips på mat som är LCHF-godkänd men som ändå är ”LÄTT” och knappt känns i magen? Eller om jag t.ex. får i mig en bra frukost på morgonen men sedan blir såhär illamåendemätt under dagen, något som är bra för att jag ändå ska få i mig vad jag behöver?

  Ursäkta om formuleringen är konstig, mår som sagt illa och är lite sömnig!

  /Ylwa-Lii

  #64131
  AvatarJori
  Deltagare

  Vilket dilemma! Låter verkligen inte roligt.

  Min första tanke är att du kanske kan prova med fet youghurt.
  Oliver, avocado, räkor med majonnäs kan vara nåt kanske?

  Hoppas det går över fort, och att du får prata med din läkare snarast möjligt!

  #64139
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Nej det är ju inte det, nog jobbigt när man får äta all mat som vanligt men nu när jag kommit igång med LCHF och verkligen trivs med det vill jag inte att det ska ”störas” eller gå åt skogen pga en eventuell övergångsperiod!

  Ja kanske får i mig lite yoghurt, bra där. Känns otänkbart att käka ens det just nu men imorgonbitti innan medicinen börjat verka hoppas jag på att få i mig och då ska jag passa på att äta ORDENTLIGT. Avocado har jag faktiskt aldrig provat äta som det är utan bara i guacamole men jag ska absolut köpa och testa, det är ju ganska maffigt men lite ändå. Tack! 🙂

  Kan ju förresten säga att det kan ju faktiskt hända att jag tar ut ”olyckan” i förskott men med tanke på tidigare erfarenhet vill jag ändå ta upp det. För säkerhets skull! Vill ju som sagt inte må dåligt eller att detta ska skita sig!

  #64130
  AvatarJori
  Deltagare

  Håller tummarna för att det inte blir så då! 🙂

  #64138
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Tack, det gör verkligen jag med! 🙂 Eller att det isf blir kortvarigt. 🙂

  #64143
  AvatarAnn-Cha
  Deltagare

  Vet hur du har det. Sonen går på samma medicin och matlust som försvinner kan ju vara en av biverkningarna.
  Soppor av olika slag, kan ju vara ganska ”lätt” att peta i sig. Kokta ägg, kanske??
  Hoppas det vänder snart för dig!

  #64137
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Skönt med någon som vet precis vad det gäller!

  Kokta ägg, kanske.. känns ändå lite maffigt när man har noll aptit! Kanske funkar när jag har lite! Men soppa.. då jag aldrig i hela mitt liv lagat en soppa tänkte jag inte ens tanken! Det är ju en supersmart idé. Ska söka upp några enkla recept och prova laga, är ju lätt att bara sörpla i sig. Tack så mycket!

  #64136
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Hm, nyss släppte supermättnadskänslan och rädd som jag var passade jag på att äta en liten bit överbliven omelett. Concertan har gått ut och jag kände att jag ville passa på! Under morgondagen ska jag känna efter om jag är concertamätt eller vanligt mätt och vara noga att äta när jag känner hunger! Hoppas hoppas att det fortsätter vara så att jag känner hunger när jag inte har medicinen verkande i mig!

  #64142
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Har tyvärr ingen erfarenhet när det gäller Concerta.

  Det låter verkligen tufft och jag hoppas att du får det att funka med lagom dos medicin och att du hittar LCHF mat som du ändå kan äta utan illamående!

  Kram

  #64129
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  Tycker du ska be om ”ofta uppföljning” med hur mycket medicin du behöver om du följer lchf… Stort lycka till=)

  #64135
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Tack! Jag ska nämna hur jag äter när jag pratar med min läkare nästa gång och höra mig för kring det. Tack igen!

  #64132
  AvatarNettis
  Deltagare

  Om jag inte minns fel sa min sons läkare att concerta ibland har använts som bantningspreparat… eller om det var det verksamma ämnet… Dock inte i Sverige
  Han hade väldigt liten aptit när han åt concerta.
  Lycka till

  #64134
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Det förvånar mig inte! Nu har jag gjort halva upptrappningen och ska be att få stoppa här då det känns bra 🙂 Tack!

  #64141
  AvatarAsfridora
  Deltagare

  Jag har fått intrycket att det gick bättre än vad du hade förväntat dig! Grattis! 🙂

  #64133
  Avatarylwawiie
  Deltagare

  Det gick det verkligen, efter hur dålig jag kände mig första dagen blev jag så himla rädd att det skulle bli som sist, men inte det inte, så jag är så himla glad! TACK! ;D

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 16 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.