Känner mig som ett stort frågetecken =)

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Känner mig som ett stort frågetecken =)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5915
  AvatarAnkiHbg
  Deltagare

  Blir förvirrad när många skriver att man ska ha cocosfett i allt och massor av smör majonäs för att få upp fettprocenten för att gå ner mera… mm…sen skriver vissa att man måste dra ner för det blir för mycket kalorier.???? KE =) Vad händer om man äter normalt med fett men ändå drar ner kolhydraterna till max 10%? Helt enkelt hur gör man för att få den snabbaste viktnedgången för det är mitt primära mål denna hösten sen får jag se om jag mår så bra att jag vill fortsätta ytterligare.

  Sen undrar jag om min omläggning av kosten gör att jag känner mig som att jag går i slowmotion när jag tar mina promenader…känns som jag har bly i benen?? Är inne på dag 6 idag.?🙂

  #90651
  Avatarqwe
  Deltagare

  Alla är olika, man måste hitta den kost som fungerar för en själv.
  Är förvirringen borta nu?

  En del blir sega av kostomläggningen har jag läst här. Jag hade dock inga problem med det.

  #90653
  AvatarDaquiri
  Deltagare

  Jag håller med dig om detta med fett kontra kalorier. Vilket fett ska man äta om man samtidigt vill undvika kalorier? Detta med att lchf är lika med viktnedgång stämmer inte. Via Annika Dahlqvists blogg såg jag en annan blogg där en kvinna ätit lchf i 7år utan viktnedgång men med andra hälsovinster. Jag har själv ätit lchf detta året och springer i skogen ca 3 dagar i veckan och går någon dag i veckan. Detta har gett mig en viktUPPGÅNG på 5-6 kilo. Jag fortsätter med lchf pga andra hälsovinster men naturligtvis kan jag inte fortsätta att gå upp så då måste jag kanske ändå tänka om. Jag har i första hand dragit ner på kolhydrater och i andra hand använder så feta produkter så möjligt när jag väl äter fett. När man börjar med lchf kan man få vissa biverkningar, abnorm trötthet är en sådan.

  #90655
  AvatarLimp
  Deltagare

  Allting beror på startvikten ! Viktnedgången är helt beronde på kroppsvikten och när man blit mätt kontra kaloribehovet att behålla vikten resp. gå ner. Jag tror mig själv vara ett bra exempel.

  Startvikten min var 149 kg och just nu befinner jag mig vid 134 kg. Jag har gått ner utan och varken räkna kalorier speciellt mycket eller ens att ha motionerat. För att behålla min vikt skulle jag behövt äta runt 2900-3200 kalorier dagligen. Med tanke på att jag numera håller mig till fet mat, är jag ständigt mätt och mitt uppskattade kaloriintag ligger runt 2000-2500. Alltså, min viktnedgång sker av sig själv tillsvidare och utan egentlig ansträngning. Jag är dock medveten att förr eller senare… hoppas jag… när jag sluppit fetman och är bara överviktig, behöver jag också anpassa mig beträffande mängden mat. Motion ska kanske också införas i någon form. Jobbar just nu med denna process… mentalt.

  Alltså, mig veterligen finns inget fett som man kan äta i mängder, utan allting beror på. Det viktigaste enligt min mening är att utesluta desktruktivt beteende, typ socker och satsa på att må bra. Mår man bra, är det lättare och analysera nästa steg för att nå sitt slutmål. Satsa på att ändra matkulturen din istället. Viktnedgången kommer sedan som bonus.

  #90654
  Avatarkrysopras
  Deltagare

  Dina tunga ben beror antagligen på kosten, man blir trög och tung innan kroppen lärt sig göra bränsle till musklerna av annat än kolhydrater. Av samma orsak kan man bli disträ, tankspridd och lite trögtänkt. Men det är övergående. Hur lång tid det tar är individuellt, men för mig tog det ca 6 veckor innan jag slutade känna mig som en tung och flåsig flodhäst. Nu har jag en sjujävla ork, inte bara när jag tränar utan också i mitt dagliga liv.

  Att man ska tillsätta fett beror på att om man bara tar bort kh ur sin vanliga kost så blir man hungrig, gnällig och trött och risken att få återfall i överätning ökar. Fett ger mättnadskänsla som varar länge. Hur mycket fett man vill/behöver lägga till sin kost är något man behöver känna sig för med.

  #90656
  AvatarMinistry1973
  Deltagare

  Mina ben känns också som bly… En promenad blir väldigt tungt.

  #90652
  AvatarAily
  Deltagare

  Jag går ner mer i vikt med 1600 kcal än 1100 kcal, om de extra 500 kcal är fett. Inte någon klinisk undersökning, men låg länge på 1100 kcal utan att viktminskningen var särskilt uppseendeväckande. När jag efter ett tips la på mer fett ökade viktminskningen, trots det ökade energiintaget.

  Men det beror helt på hur mycket övervikt man har. Smör och olja är min extra energikälla, då jag inte äter mejeriprodukter. Med mejeriprodukter får du ju i dig socker också, vilket kan påverka blodsockret. Jag blir hungrig efter bara några timmar då jag ätit gryta med grädde. Värdelöst om du frågar mig.

  När jag började med LCHF var jag också helt slut. Sen kan jag ju fråga mig om det bara berodde på maten, eller om all tankeverksamhet som kom med förändringen också gjorde sitt. Nu är mitt problem det omvända, jag sover betydligt mindre och är ofta rastlös. Men beror det på maten eller att jag inte behöver tänka så mycket längre? 😛

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.