Känner mig som nybörjare!

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3692
  AvatarJA13
  Deltagare

  Har precis läst boken ”Varför blir vi feta? Och vad ska vi göra åt det” utav Gary Taubes.
  Skummade även igenom skaldemans ”Ät dig ner i vikt” igår.

  Allt är så bra skrivet och jag måste verkligen ändra min inställning till LCHF.
  Men jag behöver hjälp! Har den senaste veckan ätit betydligt mer protein än fett och även ätit mer kolhydrater än vanligt. Kommer det göra så att jag kan känna mig hungrigare nu när jag ska lägga till i huvudsakligen fett?

  Nu ska jag iallafall introducera mer fett för kroppen än vad jag gjorde tidigare med LCHF. När jag började med LCHF i januari så räknade jag inget,
  åt tills jag blev mätt och jag räknade inte kolhydrater. Gick ner åtminstone 7 kilo. Men när vågen började stå stilla så ändrade jag kosten genom
  att räkna allt och jag tror att jag minskade mycket på fettet och kollade kcal intaget. Började äta mer kolhydrater och har gått upp i vikt igen..

  Men enligt både Gary och Skaldeman så ska man ju inte räkna eller bry sig om kcal. Men man har hört så olika, ät tills du är mätt. Kalorier in och kalorier ut..

  Iallafall så känner jag mig fortfarande hungrig efter att jag ätit en stadig frukost, men kanske omställningen som är sådan? För man äter väl mindre med tiden? Har tänkt hålla mig till under 15g kolhydrater för att jag vill inte helt utesluta ex grädde och någon grönsak som blomkål eller sparris.

  Är jag helt ute och cyklar?

  #56484
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  gör dubbelportion ägg o baccon till frukost, för ja, äter du tillräckligt med fett blir du mätt=))

  #56487
  AvatarMynlen
  Deltagare

  inte ALLA blir helt matta pa fett men att dra ner pa fettet ar inte bra. Just det ska du prova under langre tid att ata sa mycket fett att du haller dig matt tills nasta mal. Efter ett tag brukar det bli sa att man ater mindre for att magen aven har blivit mindre for att fett tar in mindre utrymme.

  Fortsatter du med kh hallar aven magen sig ”storre” och fortsatter du att vara hungrigare.

  #56489
  AvatarJA13
  Deltagare

  Ja, det blev tre ägg och ett halvt paket bacon med 1dl ry och 15g grädde.
  Åts vid 8 och jag är fortfarande mätt, brukar vara hungrig nu. Så känns bra!

  Ja nu blir det mer fett, tror att min kropp behöver vänja sig vid fett! 🙂

  #56483
  AvatarFranke
  Deltagare

  Om jag vaknar 10 brukar jag göra en äggröra på 3ägg och nån deciliter grädde, och en stekpanna fylld med bacon (blir väl strax över 100g typ) stekt med ganska mycket smör runt 13. Sen kan jag bokstavligt talat inte få i mig mat fören frammåt 21… och då är jag en person som äter vällllldigt mycket. Så 2 timmar hoppas jag verkligen du är mätt!

  #56481
  AvatarAnonym
  Gäst

  Åh jaa.. just så äter jag också och har gjort tidigare under mitt liv så ofta utan att alls varken veta eller tänka lchf 😀

  Det är så glädjande att komma till insikt om att fett är BRA för kroppen, tänk att vi allihopa blivit så grundlurade på detta lighttänkande, vilka sofistikerade tricks som prånglats ut och gjort människor så tjocka på riktigt galen kolhydratrik kost när det enda som behövs är att äta lite mer ”äkta mat”

  Kul att du kände dig nöjd på en fettrik frukost! Var kommer alla dessa hjärnspöken ifrån att man är nästintill omoralisk för att man tager hela baconpaketet?
  Hallå man är ju mätt i timmavis och sötsuget har trängts undan

  Lycka till med botandet av fettskräcken 😀 låt det bli en livslång kärlek… hjärnan består av minst 60% fett och de flesta viktiga grönsaksvitaminerna är direkt fettlösliga
  Så att äta kokta ärtor eller kaninråkosttallrikar som livsstil lämnar mycket övrigt att önska för kroppen.. inte så konstigt man har sånt som enbart diet – med lchf är det t.o.m mer än en stil och fluga, det är ju kalla fakta och mat som vi spontant behöver och skulle affärerna inte digna av allt giftigt som finns där så hade vi ätit lchf av ren reflex

  och gift är ju vad det är… det intoxicerar våra tankar och fort går det eftersom kh är ena snabba rackare

  kram!

  #56488
  AvatarJA13
  Deltagare

  Att äta två ggr om dagen tycker jag är lite, vill helst äta tre.
  Men äter man endast två ggr så blir ju totalt sett intaget av allt mycket mindre än om man äter tre ggr.
  Är oftast hungrig när jag går upp och behöver iallafall äta inom en timme från att jag gått upp.(går upp vid sju)
  När jag sett vad folk här inne äter så blir jag rädd, känns som att folk äter sååå lite och att jag äter som en häst.
  Har tidigare ätit två kokta ägg och ett paket bacon men aldrig känt mig mätt och belåten. Jag vill känna mättnads känsla.

  Det där med bacon paketet, alla skriver hur de äter tre eller fyra skivor. Det blir ett halvt, jag har alltid tidigare ätit ett helt, men ändrat för att alla andra äter så lite:P Men i helgen sa min farfar(som är så insatt i lchf) att jag inte kunde äta ett helt paket bacon för det är för mycket. Ett paket innehåller ju 140g, visst det blir lite proteiner om man ska äta ett paket bacon och två eller tre ägg. Och man ska ju äta lite proteiner och mycket fett? 1g/kg kroppsvikt proteiner. Men jag vill nog hellre äta 1,5g/kg kroppsvikt.

  #56486
  AvatarSaris
  Deltagare

  Det där reglerade sig själv för mig efter ett tag. Började med ett helt paket och två ägg, efter ett tag var jag för mätt på det så jag drog ner till ett halvt paket och två ägg, sen halvt paket och ett ägg, nu äter jag ett ägg och några skivor. Det kommer! Ge det tid bara så säger kroppen till.

  #56482
  AvatarFranke
  Deltagare

  Hungerskänslor är lika mycket vana som tecken på att kroppen behöver energi. Många äter sjukt mkt när de börjar med lchf, men trappar ned rejält senare då kroppen börjar vänja sig. Det är även viktigt att skilja på ”hunger” och ”sugen”. Det senare kan mycket väl vara sockerabstinens, och att dricka massa vatten tex kan bota det lika bra eller bättre än att äta mat. Förut brukade jag äta ägg & bacon så fort jag vaknade (för det är svårt att göra det på frukosten på jobbet), men provade att sluta och efter ett par veckor nu så blir jag inte hungrig tidigt längre utan klarar mig på en kaffe med grädde till lunch, eller helt utan frukost på helger då jag rör mig mindre.

  Jag skulle äta ett helt baconpaket, om det fick plats i stekpannan :), 5-6 skivor känns rätt lagom annars. Ät ett helt paket du om du orkar, sålänge du inte blir övermätt.

  #56485
  Avataralfons
  Deltagare

  Vissa dagar äter jag bara 2 ggr sen har jag ätardagar då jag kanske äter 5 ggr beror på hur hungrig jag är.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.