Kcal

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3685
  AvatarJA13
  Deltagare

  Hur ser ert kcal intag ut idag jämfört när ni började?
  Jag har testat lchf tidigare och inte så strikt, gick då ner 7kg utav att inte hålla koll på något.
  Men ju längre jag hållt på ju mer har jag haft koll på mina intag, har nog ätit så lite kalorier som möjligt nu och tror att det är därför jag stannat av i min viktnedgång. Någon som har erfarenheter utav detta? Hur tror ni det är med kalorier in och kalorier ut?

  Är nyfiken på hur mycket fett ni äter på en dag?

  #56454
  Avatarstpe006
  Deltagare

  Jag tycker inte att kalorier är väsentligt över huvud taget. Det är en för simpel och alldeles för förenklad teori som ser kroppen som en maskin och inte tar hänsyn till kroppens komplexa funktioner.

  I kaloritänket bryr man sig inte om att kroppen tar hand om olika bränsle på olika sätt. Man bryr sig då bara om mängden energi som maten innehåller och att kroppen ska förbränna denna energi. Kroppen är ingen ugn eller förbrännigsmotor.

  #56451
  AvatarFranke
  Deltagare

  Tror inte kalorier är irrelevant, men med LCHF behöver man normalt inte tänka på dem. Främsta anledningen är mättnad, man kan helt enkelt inte få i sig lika mkt energi som när man äter socker för man mår illa isåfall. Jämför med att stoppa i dig en chokladkaka på 200g som är typ 1300kcal. Större delen av dagens kaloriintag uppfyllt, men likväl är man hungrig igen 2h senare.

  En ytterligare tanke som jag tycker är väldigt intressant är att den förändrade metabolismen man får under ketos kan spendera fler kalorier än på ”vanlig” kost. Det är vad folk menar när de pratar om att ”sätta fart på fettbrasan” med mer fett. Med andra ord skulle kroppen själv kunna reglera själv om den vill minska i vikt eller ej, även om man äter mycket. Detta är bara en teori och jag har inte sett några undersökningar som stödjer den (eller säger emot den).

  Som slutsats så tror jag att man kan minska i vikt snabbare om man håller lite koll på kalorierna, men med nackdelen att man får gå hungrig (och därmed ökar risken att man köper en chokladkaka på vägen hem från jobb et med ungefär 1000000%).

  #56455
  AvatarJA13
  Deltagare

  Okej! Men 2000kcal är okej om man är soffliggare?
  Jag rör knappt på mig, mer än på jobbet. Vilket blir rätt mycket då jag jobbar i affär med mycket tunga lyft och spring hit och dit.

  När jag åt lchf för några veckor sen(ätit mer lchp nu) låg mitt kcal intag på 1400, just för att jag är rädd för det här med in och ut. Men det hände ju inget på vågen. Så nu blir det mer fett till min fetteädda kropo för att se om det gör någon skillnad. Alla här inne skriver ju jämnt lägg till mer smör, fett… Så värt att testa, men hoppas att jag vågar:P

  Dock rädd för att gå upp nu när jag nästan bara ätit protein om jag tillför mycket fett..

  #56453
  AvatarVeronicaS
  Deltagare

  Har tidigare varit fixerad vid kalorier, tyckte det var jobbigt. Med LCHF har jag inte ens funderat över det.

  #56450
  AvatarFranke
  Deltagare

  Det är nästan omöjligt att gå upp i vikt på en lågkolhydratskost om man inte är underviktig eller tränar hårt, så jag skulle inte vara orolig för det. Fördelen med att inte svälta sig är också att man bibehåller muskulatur och tappar vikt i fett istället för muskler. Svårt att säga bu eller bä om 2000 kalorier, beror på kön, kroppsbyggnad etc etc. Enklast är bara att äta sig mätt, och att inte småäta hela dagarna. 2 stora mål per dag håller mig nöjd.

  #56452
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  japp, prova att äta när du är hungrig=)

  #56456
  Avatarjelu
  Deltagare

  Jag åt ca 2500-3000 kalorier per dag om jag ska försöka uppskatta hur jag åt förut, mycket godis och kolhydrater och då kommer man snabbt upp i kaloriantal 😉 Idag när jag äter LCHF så snittar jag på 1600 kalorier/dag

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.