kebabsallad

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2613
  Avatarlindapehrson
  Deltagare

  hej
  jag åt till lunch i dag en kebab sallad med jätte lite sallad och lök och massor med kött och sås…men va tror ni de landar på i kh??
  hoppas inte kebaben inehåller massa mjöl och skit…trodde jag åt bra då men kanske förstörde hela dagen med de!!!

  #41396
  AvatarMynlen
  Deltagare

  kebab är väl bara kött och kryddor?

  #41395
  Avatarlousiie
  Deltagare

  Jag köpte hem för ett tag sen fryst kebab som man kunde steka själv och den låg på 3 g kh/100 g! De va gott, men inget jag äter varje dag då jag hellre lägger mina kh på grädde å cf. Men hörrö, det finns sämre saker att äta till lunch! Ta med matlåda imån 8)

  #41397
  Avatarlindapehrson
  Deltagare

  asså jag brukar bara steka på en kött bit eller kyckling med bea till lunch…men i dag ville jag lyxa till de lite, men som sagt jag hoppas de inte blev allt för mycket=)

  #41391
  AvatarDaniel123
  Deltagare

  Kebabsallad är väl ett ”ok” alternativ om man nu måste äta på en pizzeria, men kebabsåsen är inte bra alls ur ett lowcarb-perspektiv. I Småland där jag är uppväxt innehåller kababsåsen i de flesta fall juice för att ge den sötma. Oftast stilldrink apelsin som sälja på glasflaskor. Lägg därtill billigaste typen av majonnäs som kan innehålla endel samt filmjölk som även den innehåller kolhydrater.

  Pizzerior brukar ju även ha en tendens att dölja den muggiga smaken i mängder av sås så troligtvis är det bättre att skippa pizzeriabesöket helt och hållet.

  #41389
  AvatarFranke
  Deltagare

  Fast ändå, det måste det vara absolut bästa valet som finns när det handlar om snabbmat (om man inte gör en fuling och slänger hälften av maten på tallriken). Det är ju inte särskilt många gram sås på tallriken. En kebabtallrik kan väl ligga på 15-20g kh max typ?

  #41392
  Avatarmctrollet
  Deltagare

  bra alternativ, jag äter ibland… men inte varje dag;)

  #41390
  AvatarDaniel123
  Deltagare
  Quote:
  En kebabtallrik kan väl ligga på 15-20g kh max typ?

  Antar att du menar kebabsallad men ditt antagande kan nog stämma. Dock får du ju inte i dig alls mycket fett på dom kolhydraterna, och mättnaden kommer inte vara särskilt länge.
  Det finns ju endel hamburgerkedjor som serverar lowcarburgare, eller så skippar man helt enkelt skräpmaten och går till riktiga ställen där man kan beställa kött/fisk/fågel med sås och en bra sallad alternativt en extra köttbit 😉

  Mitt sug efter snabbmat har iallafall helt dött ut sen jag började käka nyttigare. Den enda gången jag kan få ett riktigt sug är på fyllan, men då brukar jag behärska mig och steka kött när jag kommer hem istället.

  #41393
  Avatarulfons
  Deltagare

  Håller med dej Daniel, dom sitter på jobbet på helgern med hamburgare och spyflak av olika sorter och jag bli inte ens sugen. Tar hellre min köttbit med bea eller kyckling med gräddsås.

  #41394
  AvatarSase
  Deltagare

  Jag & maken va o käka på en pizzeria vi med o köpte varsinn kebabsallad – vi fick be dem plocka bort typ hälften av allt som ingick (majs, ananas etc…) men bad dem lägga till avocado i stället. O så körde vi Rhode Island dressing till, den ska ju va ok.
  Äter hundra gånger heller en kebabsallad än ett max lowcarb – priset är bättre för en kebabsallad och man får mer mat för pengarna 🙂

  Ofta överlag om jag äter ute eller så blir det sallad, och då ber jag dem plocka bort det onödiga och ber dem lägga till saker med fett i, ofta avocado o fetaost 🙂

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.