Ketos

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #5176
  AvatarAngelica12
  Deltagare

  Hej!
  Jag började fundera på en sak. Jag har inte tänkt så mycket på just hur mycket kolhydrater jag sätter i mig per dag. Försöker köra STRIKT och utesluter b mjölkprodukter så mycket som möjligt samt jag köper inget som har mer än 5 procent kolhydrater /100 g. Idag är det exakt två månader jag kört LCHF och jag har hela tiden legat i ketos (Pissar på en sticka och den visar maximalt hela tiden).
  Går ner nu ca 1 kg /veckan och mår allmänt bra. Dock har denna vecka varit en tröttvecka, har inte orkat träna ngt.

  Men nu till min fråga:
  I och med att jag ligger i Ketos hela tiden, borde väl betyda att jag ligger under ett visst gram kolhydrater varje dag? Min följdfråga blir då, vad är gränsen för att man ska hamna i ketos?

  Vissa säger att efter ett tag ger inte stickan något resultat ” att kroppen stabiliserar sig” men hur kan jag då fortfarande ligga i max-ketos?

  Någon får gärna även förklara för mig att om man ligger i ketos, betyder det då att man tar fett som energi?

  #79999
  AvatarJimmy_Flessa
  Deltagare

  Under 50 gram brukar vara garanti för att du är i ketos.

  Att vara i ketos innebär i mycket lätta svängar att kroppen tillverkar glukos från ketonkroppar genom levern eftersom att du inte äter några nämnvära mängder glukos (kolhydrater).

  #79996
  AvatarFranke
  Deltagare

  Nja, minns jag rätt så innebär ketos helt en annan metabolisk cykel som inte producerar glukos, utan ketoner som i sin tur (genom flera andra kemiska reaktioner) i slutändan ger energi till cellerna, utan att det i något steg skulle bli glukos. Dock kan levern producera den glukosen som behövs för kroppens normala funktioner från annan energi. Mer info: http://josepharcita.blogspot.com/2011/03/guide-to-ketosis.html

  #79998
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Det är väl också individuellt vilken daglig kolhydratsnivå man behöver hålla för att bli kvar i ketos? Vissa kroppar ”tål” mera kh, andra mindre. Normal lchf ligger ju runt 20-25 gram kh och det man kallar strikt lchf ligger runt 10 gram har jag för mig. 50 gram per dag är ganska frikostligt, men om man går ner i vikt av det så är det inget fel i att äta såpass mycket. 🙂

  #79997
  AvatarFranke
  Deltagare

  LCHF är inte ekvivalent med en ketos-diet, och ketos behöver inte vara lika med viktnedgång. Det är säkerligen väldigt individuellt vilken nivå man kan ligga på för att vara i ketos, men det är i allmänhet bra mycket mer än vad folk äter i allmänhet på lchf.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.