Ketos..

Etiketter: ,

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6129
  AvatarMatildas
  Deltagare

  Hej!
  jag har hållt på med lchf i lite över 1 månad. Förra veckan provade jag ketos stickor,som visade att jag var i ”måttlig” ketos (om det är så man säger?)
  I helgen blev jag bortbjuden på middag och det serverades vin, kyckling m wok grönsaker majs, nudlar. Och jag fick då i mig kolhydrater.
  Min fråga är om det är så att kroppen ”börjar om” så alla omställningsbesvären som trötthet, orkeslösheten kommer tillbaka? För nu när jag provat ketos sticka visar den att jag inte är i ketos. Är det något som varjerar?

  Och tillslut, Huuuuur får jag bort det här j*vla suget efter socker?? Försökt att baka lchf kokosbollar men det hjälper inte! Vad äter Ni när sötsuget kommer??!!!

  Tack på förhand:)

  #92521
  AvatarLimp
  Deltagare

  Det är relativt lätt att halka ut ketos. Men tillfälliga enstaka korta höga kolisar medför inte att man behöver börja om från början. Omställningsbesvären mm är egentligen att se som abstinensbesvär… avvänjning från ett beroende. Jämför med knarkare, när det tänder av.

  Jag härdar ut mina korta sug som kommer mer sällan numera. Egentligen är det inte sockret som jag blir sugen på, utan den aktuella situationen… känslan att få stoppa i sig något gott. Jag har iofs framgångsrikt ersatt mycket av olika sug med olika LCHF-substitut av andra karaktärer. Jag bekämpar t.ex sött med surt. Det för att försöka bryta vanans makt. Med tanke på hur sockerskadat jag är, rensade jag skafferiet en gång för alltid från kolisar i början på mitt LCHF-karriär och inga nya söta produkter har ställts in i skåpen.

  #92523
  AvatarMatildas
  Deltagare

  Tack för ditt svar!
  Skönt att höra att jag inte behöver oroa mig för att genomgå avgiftning igen! 🙂

  Sötsuget gör mig tokig, jag trodde inte att jag var så beroende av socker, men ack vad man bedrog sig! Jättebra tips att äta något surt ist! Ska absolut prova det!

  Tack än engång 🙂

  #92524
  AvatarMaria33malmo
  Deltagare

  Hej, jag är extremt sötsugen här med. Undrar vad ni äter för något ”surt”?
  /Maria

  #92522
  AvatarLimp
  Deltagare

  Sötsuget hos mig har i alla fall två huvudegenskaper. Det fysiska som avtar med tiden när man avstår från sött och håller sig mätt. Sedan har vi det psykiska som slår till ibland av totalt oförklarliga orsaker. Oftast av orsaker som inte har med sött och göra, utan är snarare relaterade till belöning eller tröst.

  Den fysiska biten har jag ”bekämpat” med att avstå från allt sött inkl. chocklad, stevia eller vad det nu kan vara för sött. Alltså, jag äter inte ens konstgjorda sockerfria ersättare. Jag ser liksom ingen anledning att ”trigga” något som jag inte längre vill vara med om och har därför gjort en beteende förändring. Istället har jag skaffat olika substitut för att stilla suget. Blir jag sugen, äter jag ölkorv, torkat skinka, fet salami och dylika saker. De är mina nya gosaker som jag också kan äta både som tröst som belöning. Sakta men säkert har jag ändrat mitt sug och den blivit mer eller mindre odefinierat beträffande det söta. Jag är inte längre sugen på något specifikt sött egentligen, utan snarare på något gott. Den psykiska biten har därmed blivit förändrat samtidigt som mina smaklökar börjat uppfatta sötma på helt annat sätt. Plöstligt känns paprika fruktansvärt sött och när suget sätter igång, ”skriker” kroppen nästan efter ölkorv. Därför har jag inga problem att ge kroppen det kroppen vill ha…

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.