Ketos? Orkeslös?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6072
  AvatarPro101
  Deltagare

  Hallå allehop…

  började med lchf för 2 veckor sen och har tappat 3 kilo redan, jag behöver inte gå ner mer än kanske 5 till. Men nu är jag rätt tung i kroppen och bara tanken på att köra igång med kettlebellen igen får mig att bli anfådd. Har visserligen varit lite halvsjuk i 3-4 dagar men jag känner mig inte som jag brukar, frågan är först och främst vad är ketos? Har jag förstått det rätt att det är nån sorts övergång till fettdrift? Hoppas jag börjar orka träna snart annars blir det tillbaka till kolhydrater…

  Jag vill inte sitta still och behålla min vikt, jag vill kunna ha ork att träna/röra på mig ett par gånger i veckan, är detta möjligt på lchf?

  Tacksam för svar!
  // andreas

  #92017
  AvatarMarcus
  Deltagare

  Enkelt förklarat: Ketos kallas det tillstånd kroppen befinner sig i då man äter så pass lite kolhydrater att hjärnans dagsbehov inte tillgodoses. Då börjar kroppen producera ketoner som hjärnan kan använda som bränsle istället. Samtidigt som det här pågår börjar kroppen också i större omsättning att förbränna fettsyror istället för glukos (blodsocker). Generellt tar det ett par veckor innan alla sådana processer fungerar bra. Därför kan man initialt känna sig segare än vanligt.

  Att det går att träna på lite kolhydrater råder det dock inga tvivel om. Jag äter under 40 gram kolhydrater om dagen, vilket är rätt lite då jag käkar nästan 5000 kcal om dagen. Jag tränar ca 10-12 pass i veckan. Styrketräning, skidor och innebandy är det vanligaste jag gör.

  #92019
  AvatarLimp
  Deltagare

  I början tappar man vätska och sedan när man tagit sig över till ketos, börjar fettbränningen. Ketos handlar om att levern frisätter ketoner i blodet och kroppen använder dessa som bränsle istället för glukos. Dvs. fett bryts ner till fettsysor och dessa omvandlas sedan till ketonkroppar av levern. Levern tillverkar också glukos genom gluconeogenesis för de kroppsfunktioner som behöver det.

  Du lider av övergångsbesvären som kan gott också kallas för abstinens… avgiftning. Sådant går normalt över på några till en handfull dagar.

  Andra som sysslar med träning, får kommentera när man bör/kan börja träna på nytt efter inträdet i ketos.

  #92020
  AvatarPro101
  Deltagare

  Tack för svar, jag hoppas det vänder snart, misstänker att jag är inne i ketos då… Ingen acetonlukt än iofs.. Apoteket nästa 🙂

  #92018
  AvatarPygmepuff
  Deltagare

  klart man kan träna samtidigt 🙂 Det tar en stund för kroppen å knoppen att vänja sig bara. Läs den här tjejens blogg 🙂 http://www.primalscienista.com/

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.