Kolesterolvärden

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3608
  ankan47
  Deltagare

  Hej, jag är en kvinna på 63 år, 160 cm/57 kg, motionerar regelbundet och är i bra trim. Har ätit strikt LCHF i tre månader, eftersom jag tyckte kolesterolvärdena var höga. Tog nya blodprover och nästan alla värden hade blivit ännu högre (för övrigt mår jag mycket bättre nu, sover bra, lugn mage, mindre värk). Brukar värdena bli högre och blir de bättre med tiden?

  Juni 2011 December 2010

  Triglyceriner 1,0 (-0,1) 1,1
  S-Kolesterol 7,6 (+1,3) 6,3
  HDL 1,8 (+0,4) 1,4
  LDL 5,4 (+1,0) 4,4
  LDL/HDL-kvot 3,0 (-0,1) 3,1
  APO A1 1,9 –
  APO B 1,4 –
  Glukos 4,9 (-0,4) 5,3
  B-HbA1c 35 (-0,4) 39

  Tacksam för tips!
  Ankan

  #55068
  Mynlen
  Deltagare

  problemet är att höga kolesterolvärden inte säger så mycket. Läs på hos kostdoktorn, det finns en del kom kolesterol men även ett blogginlägg från förra veckan tror jag om Annika Dahlquists kolesterolvärden. Där finns mycket matnyttigt!

  #55064
  Lillnettan
  Deltagare

  Jag har aldrig haft problem med kolesterol och är inte alls påläst på det där med LDL och HDL, men jag rekommenderar också http://www.kostdoktorn.se.

  http://www.kostdoktorn.se/kategori/kolesterol

  #55066
  ulfons
  Deltagare

  Jag tror att kolesterol är nog mer en ärftlig faktor, jag har hög och många i på min fars sida har det. Dom förespråkar lättprodukter när man ligger högt, har förut i 15 års tid ätit lättprodukter ändå haft högt kolesterol. Vet inte hur det är nu men man kanske skulle kolla.

  #55065
  mctrollet
  Deltagare

  jag har inga ”före värden” men testade efter ett halvår på lchf och ligger mycket bra…

  #55067
  VeronicaS
  Deltagare

  Jag har heller inte problem med kolesterol, tog ett prov för några veckor sedan. Då jag pratade med doktorn om mina värden så nämnde jag inte LCHF eftersom jag inte visste vad han tyckte om det. Men han sa att det finns ingen forskning som visar att högt kolesterol är farligt för friska människor. Den enda forskning som finns är att om man haft en hjärtinfarkt så minskar risken för ytterligare fler infarkter om man håller lågt kolesterol. Det dåliga kolesterolet består av två delar, stora fluffiga och små elaka, man ser endast de stora på proven alltså de plackbildande kan man inte ens se. De små elaka blir till av kolhydrater och inte av fett enligt honom. När vi pratat en stund så undrade han varför jag var så fixerad vid kolesterolvärddt-då berättade jag att jag äter enligt LCHF modellan. Så han avslutade med att säga: Sluta fixera vid kolesterolet, glöm det helt och fortsätt ät som du gör.

  #55069
  MsHisingen
  Deltagare

  Att Hdl ökar ska vara bra. Tyvärr var det hela mitt kunnande om kolestorol ::) Men kostdoktorn.se har en bra sida.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.