Kolhydrater i hasselnötter och paranötter!

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost Allmänt om LCHF Kolhydrater i hasselnötter och paranötter!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3070
  AvatarCarpeDiem
  Deltagare

  Hej alla LCHF!Jag har nystartat med LCHF och har ganska många funderingar kring kolhydrater i olika livsmedel. Jag läste att paranötter och hasselnötter kan man äta som en trogen LCHF:are. När jag började läsa innehållsförteckning så insåg jag att paranötterna skiljer sig i kolhydratinnehåll trots att ingen behandling är utförda på nötterns alltså helt naturell(olika fabrikat).Varför? Spelar det någon roll? Jag läser även att Hasselnötter har ganska hög kolhydratnivå…..varför är de ok att äta. Kan någon vänlig själ förklara och räta ut frågetecknen!! ;D

  #47821
  AvatarFranke
  Deltagare

  Jag tror kalorimängd kan skilja sig mer än bara litegrann pga olika mätmetoder och/eller en produkt som varierar.

  Visst har hasselnöt kanske mycket kolhydrater i sig, men det har även en väldigt hög fetthalt. Utöver det så är det en helt naturlig produkt som jag tror vi mår bra av att äta. Har du mycket vikt att minska skulle jag kanske begränsa intaget dock, ät kanske som godis ibland.

  #47822
  AvatarLillnettan
  Deltagare

  Det beror ju också på hur många kolhydrater du väljer att äta per dag. LCHF funkar bra för mig så länge jag håller mig runt 10-20 gram kolhydrater/dag men det blir inte mycket utrymme över för ”snacks” som tex. nötter. Nötter är nyttiga, men grejen med den typen av mat är ju att det är lätt att mumsa i sig många och då springer kolhydrathalten iväg. Däremot krossar jag gärna ett par cashewnötter tex. och strör över kycklingwok, har i sallad och andra rätter. 🙂

  Som Franke är inne på, halten kh i nötterna skiljer sig en hel del beroende på när nötterna skördas och hur man mäter halten. Jag brukar helt enkelt utgå från Recepthjälpen och kolla upp den generella halten på nötter där och sen utgå från dem. Jag jagar alltså inte lägsta kh-halt på nötter i affären utan blir snarare lite misstänksam när nötter har väldigt låg halt kh på förpackningen.

  #47823
  AvatarBettan
  Deltagare

  Jag måste säga att jag är förvånad över hur lite sugen jag är på nötter nu för tiden.
  Innan lchf kom in i mitt liv så köpte jag alltid några hekto cashewnötter och tryckte framför tv:n.
  Har inte köpt nåt på hela månaden 🙂

  #47824
  AvatarVivvi
  Deltagare

  Jag har en påse Paranötter..trodde den skulle gå åt fort..men dom ger ganska mkt när man tagit 3-4st.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.