Kolhydrater i tuggummi?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4634
  Kersti7npv
  Deltagare

  Jag och min man har kört lchf nu i tre månader. Vi har inte gått ner särskilt mycket. Tre kg var ungefär. Jag tuggar nikotintuggummi, 10 om dagen. Min man tuggar sockerfritt.
  Kan det vara orsaken till att vi inte går ner i vikt? På hans påse står det 60 kolhydrater på 100 g. Påsen väger 20 g. Är inte det konstigt på sockerfritt. Likaså med mina nikotintuggummin.
  Det är inte lätt att sluta med dom. Är beroende.
  Fast att vi ändå fortsätter med lchf är att vi mår så mkt bättre. Känner att det är rätt för oss. Vi behöver inte gå ner så jättemycket i vikt. Typ 10 kilo vore bra.
  Är det tuggummina som är boven? Vi syndar nästan aldrig.

  #71006
  ema
  Deltagare

  Hejdu! Grattis till viktnedgången, 3 kg är klart bättre än inget! 🙂
  Skriv en typisk dagsmeny här så kanske ni får tips och tricks! Det kanske är något annat som är boven. Dessutom brukar det inte gå direkt undan om man inte har så mycket vikt att tappa.

  #71009
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Kolhydraterna i tuggummi kommer från sockeralkoholer och de har ingen påverkan på blodsockret och förstör inte poängen med en lågkolhydratskost utan stärkelse. Det är något annat som är boven, helt klart. Vad? Jo, du äter för mycket mat, alltså du ligger inte på en negativ kaloribalans.

  #71007
  Kersti7npv
  Deltagare

  Skönt att höra att det inte är tuggummit som är boven:-)
  En typisk dag ser ut så här:
  1 Ägg och halvt pkt bacon + en fröknäcke med mkt smör, skinka och gräddost på. Kaffe med kokosfett och grädde Det var frukosten.
  Lunchen kan vara rester från middag, annars varmrökt lax med örtsås eller halv grillad kyckling med tomat och avocado.
  middag: fläskkotlett med vitkål stekt i smör med blåmögelost och grädde
  Är det för lite fett eller för mkt kolhydrater i det? Blir glad för svar.
  🙂 🙂 🙂

  #71008
  Jimmy_Flessa
  Deltagare

  Det finns inget som heter för mycket fett eller för lite kolhydrater, man äter det man trivs med. Det som gäller är dock att om man ska kunna kategorisera som kost som LCHF så ska man äta minst 60E% fett.

  Rent spontant så hade jag tagit bort alla drycker med flytande kalorier, då de oftast ger mycket kalorier till ingen mättnad. Tänk på att någon DL kokosfett och grädde i kaffet varje dag kan resultera i väldigt högt kaloriintag.

  #71010
  snurren2
  Deltagare

  Jag gick ner de första 2 veckorna för att sedan stå still. Jag fick rådet att inte äta tills jag var mätt utan tills att jag var ohungrig. Sedan ökade jag på fettintaget och slutade med mjölk i kaffet. Vips så hände det saker. Håller helt med om att man mår så himla mycket bättre med den här kosten.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.