Kolhydrater och fett?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #4524
  Avatarsandrazackrisson
  Deltagare

  Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig men om man vill äta lite mer halvstrikt sen. Hur farligt är det att blanda kolhydrater med fettet om man säger, för man säger ju att blanda socker med fett är den farligaste kombinationen och kolhydrater blir ju socker i kroppen. Eller menar man typ godis och sånt, som skräpmat? Så hur fungerar det? Om man t ex börjar lägga till finn crisp eller lite vanligt bröd ibland. Eller hur det blir ifall man äter bakverk ibland, eller annat som det är kolhydrater i?

  Någon som vet? Som kan förklara? =)

  #67985
  AvatarVodo
  Deltagare

  För mig har det fungerat bra. Jag gör avsteg då och då, och äter skräpmat ungefär lika ofta som innan LCHF. Alltså några gånger i månaden. Det har inte märkts av på vågen för mig. Man måste nog prova sig fram själv.

  #67986
  Avatarspirry
  Deltagare

  Som jag har förstått det så handlar det främst om att kolhydrater binder fett, det gör också proteiner, men protein är livsviktigt. Den farligaste kombinationen bör därför vara fett+protein+kolhydrater, eftersom att det ökar risken till fettlagring. Någon som är mer påläst och välinformerad får mer än gärna rätta mig här, för jag kan ha åt helskotta fel!

  Många som äter och har nått sina mål med LCHF väljer att fortsätta äta det resten av livet, under mindre strikta förhållanden. Jag tror att detta är ett sunt val. Ingen i världen kan bryta dina gamla mönster förutom du, och går du tillbaka till ditt gamla levande så kommer du också att lägga på dig flera kilon, det är sanningen. Men sålänge man äter med måtta när man väl har nått sin målvikt så spelar det ingen roll om energiintaget kommer från 90% kolhydrater, 90% fett eller 90% bakelser, sålänge du inte ligger på ett energiöverskott.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.