Konstant ont i magen och känner mig svullen

Diskussionsforum för LCHF-kost Diskussionsforum för LCHF-kost LCHF Nybörjare Konstant ont i magen och känner mig svullen

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #683
  Avataranette40nystart
  Deltagare

  Hej!
  Jag går nu in på min tredje vecka av LCHF. Den senaste veckan har jag haft konstant ont i magen och känns mig enormt svullen.

  Själv tror jag att det beror på den ökade mängden mejeriproduker och fett. Därför harjag de senaste dagarna minskat på framförallt fettet. Magsmärtan är mindre men känner mig fortfarande svullen.

  Men hur går det då med vikten?
  Svårt att säga ena dagen upp och andra ned. I morse låg jag på – 1 kg för dessa veckor. Det känns inte så roligt. Hade ju hoppats på en snabbare viktnedgång.

  Jag förstår inte heller hur mycket jag ska äta. Jag tycker att jag äter MASSOR. Är det verkligen ok. Min sambo som är 1,90 lång och är smal äter ju för skjutton lika mycket som jag.
  Ex. Frukost 1/2 paket bacon och 3 ägg, lite ost
  Lunch: Blomkålspure med smör och grädde, 1/2 kyckling och sallad
  Middag: Lövbiffsrullader med ost och grädde, broccoli i fett och sallad

  Jag har enormt svårt att låta bli och småäta och då blir det nötter och ostbitar.

  Tack på förhand för synpunkter som kan hjälpa mig vidare!

  #11713
  AvatarCewe68
  Deltagare

  Försök låta bli nötterna, det blir gärna mer kolhydrater än man tror.
  Ska du dra ner på något så är det nötter och mejeriprodukter i form av grädde, cf och mjölk.
  Dra inte ner på fettet.

  #11712
  AvatarSusanna
  Deltagare

  Hej.

  Kan det inte vara laktosen som din mage reagerar mot? Jag har problem med det och bir väldigt svullen/magknip/AKUUUUUT toabehov flera gånger per dag när jag får i mig för mycket.. Testa låglaktos ett tag för att se om det blir bättre… (Kan ju hända att kroppen reagerar först nu när du har ökat mejeriprodukterna och inte förut när du ändå fick i dig en del)

  #11714
  AvatarNannis
  Deltagare

  Jag är inne på min första veckan med denna kost, efter att ha testat diverse förut pga problemmage.

  Det som du beskriver låter som Susanna är inne på, ang laktosen. Jag har länge trott att det är fettet som jag reagerat på, men inser nu att det enbart är laktosen. Jag fixar inte ens låglaktos, utan väljer enbart laktosfritt. Valio har kanonprodukter, både vispgrädde och smetana (samma som cream fraich fast de använder det gamla namnet, den är på 42% fett), riktigt smör etc.. Det funkar för mig. Hoppas det funkar för dig med 🙂

  mvh

  #11711
  Avatarmazen
  Deltagare

  Jag tror du är fel ute. Det borde inte vara fettet som är boven utan osten. Vilken ost och fett% äter du? Prova att öka fettet och ta bort osten för du verkar äta fettsnålt

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.