Korv?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #432
  AvatarAnonym
  Gäst

  Igår rensade jag och sambon ut både kyl, frys och skafferi eftersom vi nu ska köra LCHF. Det blev inte mycket kvar i skåparna kan jag lova! 😉

  Hur som helst, så undrar jag lite om det här med korv. Den falukorv vi har hemma innehåller mindre än 5g kh/100g. Men den innehåller också mjöl, vilket jag läst att man ska undvika i korv. Men när vi då var och handlade igår så hittade jag inte en enda korv som inte innhöll just mjöl. Varken falu, grill eller varmkorv..

  Så jag undrar nu vad ni äter för korv? Bryr ni er om att det är mjöl i korven?
  Hoppas på lite klarhet i det här, då det såklart vore gott med en korvgryta nån gång ibland 😀

  #9218
  Avatarcastru
  Deltagare

  Den enda falukorv jag äter är den där deli-korven (scan) med 68% kött. Allt annat hör till ”sämre” lchf-mat tror jag. Den innehåller dock 5 kh också.

  #9213
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jo, det var den jag hade hemma tror jag. Men du bryr dig inte om det här med mjöl då? 🙂

  #9217
  Avatarcastru
  Deltagare

  Nej, så länge det håller sig inom rimliga kh-värden så är jag nöjd. Finns nog värre saker än mjöl att hålla sig ifrån 🙂

  #9212
  AvatarAnonym
  Gäst

  Sant 🙂 Men jag köpte en bok igår, med recept och där stod det också att man inte skulle äta korv som innehåller mjöl. Men jag letade verkligen i hela affären och hittade inte en enda korv som var ”mjölfri”. Så man kanske kan strunta i det..? 😉 Bara man väljer en korv som såklart innehåller så mycket kött som möjligt.

  Vill ju inte göra nåt som är 'fel' om det nu verkligen är så hemskt med lite mjöl i korven…? 🙂

  #9222
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Har du möjlighet att handla på Lidl så kan du frossa i korv. Dom har billig grillkorv, bratwurst o kycklingkorv med c:a 1% kolhydrater Det finns även ”mager” salami o ölkorv (obs! inte mjölkorv 😉 ) som jag har för mig är kh-låg.

  #9211
  AvatarAnonym
  Gäst

  Nej, har tyvärr inget Lidl här. (bor i norrlands skogar, eller ja, piteå heter det tydligen..;)) Men innehåller dom korvarna också mjöl eller? För det är mest det jag funderade på. 🙂

  #9221
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Det finns inget mjöl i grillkorven o bratwursten; de korvar jag har hemma. Jag tror inte att det finns i de andra heller, inte med den låga kh-mängden.
  Du får ta en bilsemester till Ö-vik o korv-storhandla på Lidl ;D

  #9210
  AvatarAnonym
  Gäst

  Haha, ja jag får ta och göra det hörredu! 😀 Nä men jag får väl fortsätta med mitt letande då helt enkelt. För korv vill jag ha! 😉

  #9225
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Jag gissar på att det är just mjöltillsatsen i smeten som skapar de där 5 grammen kolhydrat per 100 g och eftersom det bara är 5 så borde det väl vara OK?

  #9209
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jo, precis. Så tänker jag också. Men det jag har läst och hört så ska man inte äta sån korv. Men har aldrig fått nån vettig förklaring varför. Så det är väl mest det jag undrar. Why? 🙂 Ska jag undvika något vill jag gärna veta varför. Men de flesta jag faktiskt pratat med säger att dom äter vanlig korv. Så ja.. I don't know ???

  #9220
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Men hur är det med Jokkmokk Falu? Finns inte den hos er? Sveriges bästa falukorv kan väl inte innehålla en massa mjöl?

  #9208
  AvatarAnonym
  Gäst

  Jo den finns! Och ja, den är verkligen bäst! Men till och med den innehåller mjöl. :O Trott eller ej.. Men nu köpte jag faktiskt lite scan deli iaf. Kan väl inte vara farligt med lite korv en gång i veckan typ? 🙂

  #9219
  Avataragnetasch
  Deltagare

  Håll dig till så låga kolhydratmängder som möjligt bara. Det där med mjölet är ju mer en principsak; vi säger att vi inte ska äta vitt mjöl o socker, men om det inte går att undvika så dör vi ju inte.

  #9224
  AvatarFredrik H.
  Deltagare

  Jag hittade en rätt bra korv igår faktiskt. Det finns tillsatser såklart men den var bra mycket bättre än allt annat och supergod. Det är Hemköps grillkorv med ost. Köttmängd 72%. På 100 g, 23g fett, 2 kolhydrater och inget mjöl. 🙂

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.