Korvbröd?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #2848
  Avatardisab
  Deltagare

  Är det nån som har något förslag till något slags korvbröd man kan göra?

  En sån här vacker dag åker vi gärna ut på landet med alla hundarna och vi grillar ofta korv då. Så finns det nåt man kan ha till korven så den blir lätt att hålla i?

  #44419
  Avatardisab
  Deltagare

  Googlat lite och funnit något som kanske funkar!

  ”OE ”Polarbröd” / OE Pitabröd – 1 karb/styck

  – 1/2 burk Keso (låt den rinna av)
  – 1,5- 2,0 dl riven ost
  – 3 stk ägg
  – Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

  Hårdvispa äggvitorna – ha gärna i lite salt för att få det ordengligt styvt.

  Mosa keson och äggulorna tillsammans med en stavmixer eller med en sked. Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vit pepper, pizzakrydder mv. etter smak. Vänd så forsiktigt in de vispade äggvitan. Du kan också ha i tex finskuren skinka eller finskuren, stekt bacon i röran om du vill.

  Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut röran med en sked. Jag brukar ha på lite mer pizzakrydda när jag lagt ut smeten på plåten – mest för utseendets skull. Det blir ca 8-10 stycken OE Polarbröd beroende på hur stora du vill ha dem. Kom ihåg att de flyter ut under gräddning. Grädda på ca 175°C i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

  Smakar gott med korv, ost, skinka og majonäs mv.

  Dessa OE Polarbröd passar också utmärkt att använda som minipizza. Ha då bara på lite pizzasås med lite kolhydrater i, kött, skinka, svamp etc toppat med ost och pizzakryddor. Mycket gott!!

  Har du på ost og skinka eller har gjort minipizza smakar det extra bra om du värmer upp de i mikron. Och en sak till – dessa kan också användas som korvbröd. Det är bara att ha på det du önskar. Räksallad med majonäs innehåller inte många kolhydrater…”

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.