Kostar LCHF-kost mycket för er?

Visar 4 svarstrådar
 • Författare
  Inlägg
  • #47
   LenaK
   Deltagare

   Min ekonomi börjar så sakta gå under med den här dieten.
   Jag är student och äter sedan jag gick över till LCHF alltid hemlagat, trots detta blir notan ganska dyr. Möjligt att det är en framtida investering o s v eftersom jag mår bättre men det är ganska stor skillnad i pengar.
   Jag styrketränar så jag äter 5-6 gånger per dag. Nu blir det en hel del ägg som mellanmål. Förut kunde jag trycka i mig mängder av bönor och linser till en minimal kostnad. Några bra tips på billigare maträtter och matvaror?

  • #6515
   NoFruit
   Deltagare

   Det kostar nog lite mer ja. Fast iofs så äter jag mindre än förr. Men det blir nog ett par hundralappar mer i månaden för mig iaf.

  • #6516
   zikzak
   Deltagare

   Jag har inte märkt nån större skilllnad iaf inte att de har blivit dyrare, snarare tvärtom isf.
   innan köpta man ju massa godis, chips o dricka mm, de e ju inte billigt direkt !
   men de e klart att om man e student o lever på nudlar så blir de ju betydligt dyrare med denna kosten.
   Allt beror ju på vilka vanor man haft innan ???

  • #6517
   frida
   Deltagare

   För oss har det nog blivit dyrare. Min kost kostar nog lite mindre eller lika som förr. Men maken äter fortfarande kolhydrater + en massa skräp som kostar pengar.
   Vi har alltid haft ett ganska dyrt matkonto. Försöker handla riktiga produkter och så mycket närodlat och ekologiskt jag kan.

   Ägg och köttfärs kan man göra mycket mat av. Det är ganska billigt. Tonfisk på burk är rätt billig mat det med. Kött får man bunkra upp när det är extrapriser. Ibland kan man ha tur och hitta klipp.

   Något som också håller nere matkostnaden är storkok. Se till att alltid ha färdig mat i kyl / frys. Då slipper man ofta göra ströinhandlingar som blir onödigt dyra på affären.

  • #6518
   Anmaja
   Deltagare

   För mig är det nog ingen skillnad. Jag hade ett ENORMT sötbegär och kunde köpa bullar, kakor, godis i mängder innan och det var då inte billigt.

Visar 4 svarstrådar
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.